ProСпорт

Чернігівські «Дракони» завоювали два «срібла» на Чемпіонаті України (Відео)

«Драгонбот» з’явився в Україні лише десять років тому, але популярність цього виду спорту з кожним роком зростає.

Не виняток і Чернігівщина, де веслування на човнах «Дракон» розвивається на найвищому рівні. На березі Десни юні спортсмени не засмагають, а наполегливо тренуються.

«Кредо нашої федерації: «Щоб якомога більше жителів Чернігова та гостей покаталися на човні «Драгонбот»», — розповів директор КДЮСШ №1, Сергій Романчук.

«Драгонбот» — командний вид спорту. Кожен спортсмен має бути одним цілим, якщо помилиться один, то може програти вся команда.

Успіх залежить від командного духу та від барабанщика, який задає ритм цілому колективу і стимулює до перемоги. Валентина займається «Драгонботом» лише місяць, але за цей час встигла стати справжнім профі у своїй справі.

«Потрібно постійно дивитися на загрібних і відбивати ритм», — розповідає про свою роботу барабанщиця команди «Kayak, Валентина Велігорська.

Виснажливі тренування не проходять дарма. Нещодавно чернігівська команда «Каяк» вдало виступила на Чемпіонаті України, що проходив у Києві.

«Приємно те, що наша команда здобула дві срібні медалі. Одну на класі Open, де виступала команда хлопчиків, а другу на класі Міх (6 хлопчиків і 4 дівчинки) з чим я хочу їх і привітати», — говорить директор КДЮСШ №1, Сергій Романчук.

Хлопці і дівчата вже готуються до майбутніх змагань. Команда налаштована позитивно і крокуватиме до нових перемог.

Ще статті по темі

Back to top button