Спорт (Відео)

Чернігів приймає масштабне спортивне свято з усієї України (Відео)

Приблизно п’ятсот учасників із двадцяти областей України з’їхалися до Чернігова, щоб взяти участь у чемпіонаті України з кікбоксингу ІСКА серед дітей, юнаків і дорослих.

«Щоб наша молодь бачила, що ми розвиваємо, працюємо, які у нас досягнення, скільки у нас чемпіонів, скільки у нас багато дітей – дівчат, хлопчиків – займається цим видом спорту», — Андрій Кужельний, співорганізатор чемпіонату, заслужений тренер України з кікбоксингу, голова ФСТ «Україна» в Чернігівській області.

На Чернігівщині кікбоксинг – це той вид спорту, якому справді є чим пишатись: 5 заслужених майстрів спорту України, більше ніж 20 майстрів спорту, орієнтовно 50 осіб – кандидати в майстри спорту. Дитячі секції переповнені.

«На сьогоднішній день вид спорту, звісно, молодіє, дуже багато дітей 9-12 років, підлітків достатня кількість», — Володимир Антонов, тренер із кікбоксингу ДЮСШ «Україна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці привезли медалі з Чемпіонату світу з кікбоксингу

Масштабне дійство спорту, витривалості та бійцівських якостей саме в нашому місті – по-перше, це розвиток і популяризація.

«Це важливо насамперед, щоб «відібратись» на міжнародні змагання, потрапити до збірної України. По-друге, це важливо для нашого міста, для розвитку цього виду спорту. Щоб люди дізналися про нього ближче. Прийшли, повболівали за своїх друзів», — Сергій Кужельний, майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу, чемпіон світу.

По-друге, це статус – наш рівень в Україні та світі. Чернігів приймає вже четвертий чемпіонат України, також проводився Кубок України. Відгуки учасників напрочуд промовисті.

«Ми не вперше приїжджаємо до Чернігова, і завжди на чемпіонатах дуже високий рівень як організації, так і рівень суперників», — Олег Скирта, представник команди з кікбоксингу Полтавської області.

«Рівень проведення прекрасний. Усе почалося з шикарного розміщення. Вчора пройшли зважування, хороша турнірна сітка, чекаємо боїв», — Олександр Романенко, представник команди з кікбоксингу Харківської області.

«Представники Чернігівської області також молодці, тому що стараються для розвитку нашого виду спорту – кікбоксингу, і ми їм за це вдячні», — Володимир Голуб, представник команди з кікбоксингу Закарпатської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Власенко здобув перемогу на Чемпіонаті світу з кікбоксингу (Фото)

Сьогодні кікбоксинг «забирає» дітей від гаджетів і шкідливих звичок. Спочатку юні спортсмени приходять на драйві, в пошуках адреналіну та конкурентності серед однолітків.

«Просто щоб міг захистити себе, міг за себе постояти», — Влад, учасник змагань, м. Київ.

«Я просто побачив, як маленькі діти бились на ринзі, і мені сподобалося. І ось я тут на змаганнях, уже четвертий рік ходжу», — Матвій, учасник загань м. Сєвєродонецьк, Луганська область.

«Удари, все якось цікаво», — Михайло, учасник змагань, Житомирська область.

«Ну, бої – це адреналін, Класно займатися», — Антон, учасник змагань, м. Вінниця.

Далі на виході отримуємо досвід, мудрість, витривалість і готовність до викликів долі в житті.

«Кікбоксинг мені допоміг насамперед стати дисциплінованим, тому що кікбоксинг потребує постійної роботи над собою – ходити в зал, займатися, відповідальність з’являється», — Роман Власенко, дев’ятикратний чемпіон світу з кікбоксингу, м. Чернігів.

Сьогодні чемпіонат із кікбоксингу зібрав від найменших до дорослих бійців. Версія ІСКА, в якій проводиться турнір, – одна з найпотужніших у світі.

«Чому ми виступаємо за версією ІСКА? Це одна з найдавніших версій, це американська версія, міжнародна версія», — Андрій Кужельний, співорганізатор чемпіонату, заслужений тренер України з кікбоксингу, голова ФСТ «Україна» в Чернігівській області.

Саме в цій версії створюють максимум можливостей та умов для розвитку дитячого спорту.

Загалом чемпіонат триватиме три дні – з 18 по 20 вересня. І стане ще однією «золотою» сторінкою розквіту чернігівського кікбоксингу.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button