Спорт (Відео)

Спорт без обмежень: чернігівські пенсіонери активно практикують скандинавську ходьбу (Відео)

Цим активним пані не стають на заваді ні спека, ні холод. Вони займаються скандинавською ходьбою незалежно від сезону.

«В мене, наприклад, зламаний хребет, нога в трьох місцях була зламана і мені ходьба дуже допомагає. Якщо не з´являюся там кілька разів, тиск, наприклад, то тіло вже саме проситься і хочеться йти. Це спортивна секція для нас. На перших порах, коли кілька днів походиш, руки болять, крепатура. А потім звикаєш, правильну ходу знаєш і я стараюсь уже бігти на заняття»,- Дарина Дьяконова, пенсіонерка.

«Я ходжу другий рік. Мені дуже подобається. Здоровіше стало. Я взагалі люблю ходити пішки. А це з палицями, то цікавіше, а головне: група – це така підтримка»,- Надія Німченко, пенсіонерка.

«Мені колектив сподобався. У мене сколіоз, то я тепер стараюся рівніше спину тримати, стежу за собою. І хочу запросити всіх, хто бажає займатися скандинавською ходьбою, приходити до нас у тер центр»,- Надія Рибалко, пенсіонерка.

Саме тут, у Деснянському територіальному центрі, і запровадили заняття зі скандинавської ходьби. Вже більше року люди старшого віку можуть їх відвідувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці створюють календарі, що популяризують громаду та розвивають туризм (Відео)

«На заняття ходить активна група наших людей із територіального центру. Дуже багато відвідувачів. Заняття проходять двічі на тиждень з інструктором, а також самостійно, в індивідуальному порядку можна взяти палиці з 8-ї до 17-ї години, в робочий час, і самостійно пройтися. Це для тих, хто вже відвідував заняття і знає техніку скандинавської ходьби. Є в нас 7 пар палиць, приходять люди, беруть їх і ходять самостійно за бажання»,- Олена Дікалова, фахівець із фізичної реабілітації, керівник гуртка зі скандинавської ходьби Деснянського територіального центру соціального обслуговування.

Вік учасників гуртка необмежений. Скандинавською ходьбою займаються і ті, кому за 80. Олена Дікалова каже, що нордична ходьба дуже позитивно впливає на стан організму.

«Вона знімає навантаження з суглобів. Дуже комфортно йти, якщо вже людина розуміє техніку скандинавської ходьби, вона позитивно впливає на серцево-судинну систему, оскільки при скандинавській ходьбі пульс підвищується на 10-15 ударів. Є фізичне навантаження, тренування серцево-судинної та дихальної систем»,- Олена Дікалова, фахівець із фізичної реабілітації, керівник гуртка зі скандинавської ходьби Деснянського територіального центру соціального обслуговування.

До того ж підвищується настрій. А те, що всі заняття учасники гуртка проводять у Ялівщині, дає змогу додатково подихати свіжим повітрям. Самі ж заняття тривають по 40 хвилин. Якщо спортсмени мають бажання, то вони можуть додатково походити самостійно. Особливих протипоказань до занять скандинавською ходьбою немає. Єдине – не варто навантажуватися, якщо підвищився тиск або якщо людина погано почувається.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button