Спорт (Відео)

Чернігівські кікбоксери продемонстрували неймовірний характер на чемпіонаті світу (Відео)

Неймовірну волю до перемоги продемонстрували чернігівські кікбоксери на чемпіонаті світу ISKA з цього виду спорту в Ірландії, місті Корк. Попри травми та проблеми з виїздом, чернігівська спортивна делегація була найефективнішою.

«Три золота, три срібла і три бронзи на чотирьох. Якби було не чотири спортсмени, а десять, то медалей було б більше», — Ігор Москаленко, президент Чернігівської обласної  федерації кікбоксингу.

У Чернігові підбили підсумки чемпіонату, що проходив 15 – 19 жовтня. Акцентували не лише на нагородах, а й на характері наших бійців і рівні турніру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці привезли медалі з Чемпіонату світу з кікбоксингу

«Хлопці отримали травми. У Сергія зараз триває операція. Перелом кисті. А в Романа – перелом ребра. І він так провів ще бій і виграв його. Вийшов у фінал і там ми його зняли», — Андрій Кужельний, заслужений тренер України з кікбоксингу, голова ЧОО ГО «Україна».

«Одразу під час перших боїв усі зазнали травми, оскільки всі хотіли виграти. Я дивився бої у своїй категорії, думав: зараз буде справжня бійка», — Роман Власенко,  кікбоксер, призер чемпіонату світу  ISKA в Ірландії.

Присутні троє з чотирьох наших спортсменів зазначили, що їхні перемоги не були б можливі без підтримки найближчих людей і наполегливої праці, що й привела їх до золотих медалей.

«Найголовніше – це наполеглива праця, тренування, збори», — Сергій Кужельний, кікбоксер, призер чемпіонату світу  ISKA в Ірландії.

«Ви – частина нашої перемоги. Це рідні, команда, всі, хто допомагає нам готуватися», — Михайло Єрко, кікбоксер, призер чемпіонату світу  ISKA в Ірландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці покорили Чемпіонат Світу з кікбоксингу WPKA

Окремо присутні відзначили заслугу тренерів. Саме наставники створюють наших майбутніх чемпіонів, нашу гордість.

«Хотіла б привітати також наших тренерів. Я знаю, яка це нелегка праця. Скільки треба праці, сил і витримки», — Наталія Кривоус, депутат Деснянської районної в місті Чернігові ради.

«Ми кікбоксинг розвиваємо вже 30 років. І мені приємно, що те насіння, яке ми кинули колись, проросло зараз, як кажуть», — Юрій Єрмілов, заслужений тренер України з кікбоксингу.

Присутні чиновники наголосили, що сьогодні наші спортсмени – це найпозитивніша візитівка країни, і пообіцяли надалі сприяти фінансуванню кікбоксингу.

«Популяризація України через ваш вид спорту. Це дуже важливо», — Арсен Дідур, заступник голови Чернігівської обласної ради.

«Дійсно, зараз через спорт Україну більше знають із позитивного боку, ніж через політику чи економіку», — Андрій Дериземля, керівник Управління спорту Чернігівської міської ради.

«Ви – великі молодці. Хочу привітати ваш і вашу велику команду, тому що всі зробили внесок у вашу перемогу», —  Марія Родикова, заступник голови Деснянської районної в місті Чернігові ради.

Загалом на чемпіонаті Україна з вагомим внеском наших спортсменів виборола друге місце. Завоювавши 52 золоті медалі та пропустивши вперед лише англійців.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button