Спорт (Відео)

Чернігівські спортсмени з кікбоксингу представлять Україну на міжнародних змаганнях (Відео)

Кікбоксинг – це унікальний вид спорту, що поєднує в собі бокс і карате. Цей вид спорту значно розвивається в Чернігові. Чернігівські спортсмени беруть участь у місцевих, всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Ми поспілкувались із тренером з кікбоксингу Сергієм Кужельним, який уже близько 7 років виховує нових чемпіонів України та світу.

«Напередодні в нас відбувся Кубок міста Чернігова з кікбоксингу «ІСКА», в якому брали участь приблизно 70 файтерів. Дуже якісно пройшли змагання. Хлопці зараз готуються до чемпіонату світу. Тобто це для них як навчально-тренувальні збори зараз. У нас відбувся цей чемпіонат. Через тиждень ми їдемо на Всеукраїнські змагання до Києва. От два тижні в нас до чемпіонату світу залишилися»,- Сергій Кужельний, віцепрезидент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА», майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу, тренер.

14 спортсменів із федерації братимуть участь у міжнародному чемпіонаті в Мюнхені, що триватиме з 18 по 22 жовтня. Найменшому учаснику – 14 років. Для когось це буде перше міжнародне змагання, дехто вже брав участь і є чемпіоном. Підготовка до таких змагань є надважливою.

«Навчально-тренувальні збори. 1-2 тренування на день. 1 раз на тиждень ми відпочиваємо 1 день. Готуємось: бігова робота, спаринги, функціональні тренування, стретчинг – розтяжка, ще більш такі тренування психологічні, тому що на це робимо зараз акцент, бо в наш непростий час тільки психологія допоможе»,- Сергій Кужельний, віцепрезидент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА», майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу, тренер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відбувся турнір із мініфутболу пам’яті воїна Максима Сачка (Фото)

Сам Сергій прийшов у спорт у два роки. Його тато – заслужений тренер України Андрій Кужельний – брав сина на тренування, де хлопець зростав, як справжній спортсмен. Сергій є чемпіоном світу з кікбоксингу. Проте наразі хлопець зробив паузу в спорті задля того, щоб підготувати до змагань нових чемпіонів, а це, виявляється, не так і легко та більш відповідально.

«Коли сам у процесі, то більше настрій на перемогу. Думаєш за себе і все. А коли готуєш хлопців, то велика відповідальність лежить на тобі: як ти організуєш тренувальний процес, як ти підготуєш, як психологічно їх налаштуєш. Тому все залежить від цього, і в момент, коли твій файтер виступає на арені, дуже психологічно треба також підготувати себе, щоб налаштувати, щоб важливі особливі слова сказати в момент виступу спортсмена»,- Сергій Кужельний, віцепрезидент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА», майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу, тренер.

Кікбоксинг, як і будь-яка інша спортивна дисципліна, має низку особливостей. Заняття цим бойовим мистецтвом добре впливають на загальне самопочуття та стан організму загалом.

«Цей спорт відрізняється від інших, тому що коли у футболі ти м’яч загубив, то за тебе може хтось побігти назад і забрати його. А коли ти трішки в кікбоксингу заснув, то тебе швидко розбудять і ти зрозумієш усі свої помилки»,- Сергій Кужельний, віцепрезидент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА», майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу, тренер.

Тож бажаємо нашим спортсменам нових перемог та успіхів на змаганнях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button