Спорт (Відео)

Із кабінетів – на стадіон: у Чернігові відбулася депутатська спартакіада (Відео)

У Чернігові пройшла Х ювілейна Спартакіада серед представників місцевого самоврядування – голів громад, старост і депутатів різних рівнів. Змагання проходили на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту. Виступали представники влади в п’ятьох видах спорту.

«Сьогодні у нас свято, ми проводимо змагання з п’ятьох видів спорту. Це футбол, волейбол, шахи, шашки і настільний теніс. Тут хто краще підготувався, той і буде чемпіоном», — Петро Лобас, головний суддя змагань, заслужений тренер України.

«За результатами проведення всіх змагань буде підсумкова оціночна атестація, і команду-переможця нагороджуватимуть кубками та цінними подарунками», — Андрій Шемець, в.о. директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

На Спартакіаді свої команди представили новостворені райони, обласна рада, команди різних громад області. Всіх об’єднувало спільне бажання популяризувати здоровий спосіб життя та спорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині підтримують і популяризують спорт у сільській місцевості

«Спорт – це все. Він об’єднує. І збираються всі депутати побігати, пограти у футбол, волейбол. Це дружня атмосфера і від цього тільки позитив усім», — Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«Тільки коли всі проявлятимуть масовий спорт на теренах області, тоді буде популяризація спорту, тоді нам буде легше жити, менше будемо витрачати коштів на ліки, на лікування, а будемо займатись профілактикою та спортом, здоровий спосіб життя», — Олег Дмитренко, голова Прилуцької районної ради.

«Серед депутатів, серед представників виконавчої гілки влади повинні бути люди, які своїм прикладом показують, що спорт – це нормально. Що здоровий спосіб життя – це щонайменше здоров’я. І ми своїм прикладом показуємо це дітям», — Андрій Дериземля, депутат Чернігівської міської ради («Рідний дім»).

«Це спорт. Спорт завжди об’єднує. Спорт завжди надає сили рухатися вперед», — Дмитро Шкильов, депутат Чернігівської районної ради («Наш край»).

Для представників влади Спартакіада – це не просто можливість показати свої спортивні результати. Навпаки, тут діє олімпійське правило: головне – не перемога, а участь. Для народних обранців насамперед це можливість спілкування в дружній атмосфері активного дозвілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три золотих та одна бронзова нагороди чемпіонату України з велоспорту-маунтенбайку в медальній скарбничці області

«Це свято спорту, це свято спілкування між всіма, депутатами всіх рівнів. Приємно, що в умовах карантинних обмежень ми знайшли можливість організувати цей захід, щоб усі депутати різних рівнів могли показати себе не тільки в роботі з виборцями, але й на спортивній площадці», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«У нас така дуже серйозна, відповідальна робота. Ми завжди такі напружені, стресові, а такі змагання дають змогу трішки розслабитись та побути дітьми», —  Ольга Бібік, депутат Чернігівської обласної ради («ОПЗЖ»).

«Це Спартакіада депутатів. Депутати – це обрані нашим народом, представники своїх громад. Сьогодні вони тут, вони мають можливість не лише позмагатися. Вони мають можливість поспілкуватися, обмінятися досвідом, поговорити про свої проблеми», — Ніна Лемеш, перший заступник голови Чернігівської обласної ради.

Загалом десята Спартакіада, окрім того, що стала ювілейною, була і довгоочікуваною, адже через пандемію пройшла після певної паузи. Сьогодні влада області, громад, районів показала не лише свою готовність боротися за рівень життя простих людей, але й продемонструвала свою спортивну звитягу.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button