Спорт (Відео)

Імениті спортсмени з´їхалися до Чернігова: в місті відбувається Чемпіонат України з біатлону (Відео)

До Чернігова з´їхалися чемпіони та призери міжнародних змагань чемпіонатів світу та Європи. Адже на території Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту відбувається Чемпіонат України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок.

«Сьогодні в програмі нашого Чемпіонату суперспринт, ось зараз закінчується. Учора були змагання юніорок – це були кваліфікаційні змагання, в яких брали участь 50 спортсменок. А тепер найкращі результати… це 22 особи… братимуть участь у фіналі. Останній день змагань – це субота, будуть змішані естафети. Змагання дуже цікаві. За штраф спортсмени долають штрафне коло 150 м, але сьогодні в нас штрафне коло 75 м. надзвичайно цікаві змагання, в яких беруть участь найсильніші спортсмени України, яких відбирають на Чемпіонат світу»,- Микола Лазаренко, головний суддя Чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок, суддя міжнародної категорії.

У змаганнях беруть участь молоді спортсмени з усієї України. Наприклад, Юлія Городна зі Львова 11 років свого життя присвятила біатлону.

«Я ще ніколи не була на літньому Чемпіонаті. Я була і на зимовій гімназіаді, і на олімпійському фестивалі була. Але це все взимку було. Хочу подивитися, які влітку змагання»,- Юлія Городна, учасниця Чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок (м. Львів).

«Буквально через уже два тижні старт Чемпіонату світу річного, тому це така генеральна репетиція. Подивитися готовність дівчаток і на заключному зборі, який буде одразу після змагань, можна буде корективи внести, щоб була можливість у дівчаток максимально добре виступити на Чемпіонаті світу. Готовність у літній період буде підтверджуватися і взимку»,- Валерій Лесніков, старший тренер жіночої групи команди «Б» (м. Київ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менська громада отримає соціальну пральню

За змаганнями пильно стежить українська біатлоністка, бронзова призерка Олімпійських ігор Валентина Цербе-Несіна.

«Ми пропагуємо здоровий спосіб життя. Молодь знає, що трансляції Валентини Цербе-Несіної дивляться в усіх куточках світу. Молодь може переглянути, подивитися свої помилки. Я як ветеран спорту перебуваю на стрільбищі, на вогневому рубежі, я коментую їхні помилки. Вони також розуміють, що треба давати інтерв’ю, треба навчатися нашої української мови. Треба більше розкривати наш вид спорту»,- Валентина Цербе-Несіна, біатлоністка, бронзова призерка Олімпіади-94, заслужений майстер спорту України, суддя Чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок.

Чернігівський тренер Жанна Зоц готує наймолодших біатлоністів. Далі передає їх тренерам, які займаються зі старшими групами. Спортсмени, котрі починали свій шлях із нею, також беруть участь у літньому Чемпіонаті України з біатлону.

«Ми представляємо Чернігівську область. У нас працюють кілька тренерів, кілька груп направлення. В цих змаганнях беруть участь трошки молодшого віку діти, бо це юніорська першість. Як для тренувань їм потрібні такі тренувальні дні. Вони на сьогодні пробігли достойно. Чернігівська область представляє тут таку велику когорту спортсменів, ми тут на місці і діток виставили доволі багато»,- Жанна Зоц, тренер-викладач із біатлону, заслужений тренер України (м. Чернігів).

Головний суддя змагань зазначає, що Чернігівщина має досить великі шанси потрапити на Чемпіонат світу.

«Результат юніорок показує, що чернігівчанка Христина Дмитренко стала чемпіонкою, отже й набирає якомога більше очок. Сподіваємося, що саме Чернігівська область стане чемпіонкою»,- Микола Лазаренко, головний суддя Чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок, суддя міжнародної категорії.

«Я відбираюсь з усіма юніорками. Це перші відбіркові перегони, в нас ще буде фінал. Ще завтра буде спринт і, можливо, переслідування післязавтра. Це перші змагання, є можливість подивитися виконану роботу, яку ми провели за літо, розігнатися, попрацювати в інтенсивних зонах. Готові ми наразі непогано, ще будемо допрацьовувати, є трошки часу. А так можна поборотися, постаратися, добре відпрацювати»,- Христина Дмитренко, учасниця Чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок (м. Чернігів).

Її сестра Валерія, як старша за віком, біжить поза конкурсом.

«У нас дві дівчинки – я і Настя Расказова. У нас маленький персональний розгін перед Чемпіонатом світу. У нас вирішується, хто з нас поїде. Ми фініш уже не біжимо, тому що ми поза конкурсом. Ще завтра будуть перегони повні та переслідування. У нас троє перегонів будуть вирішальними»,- Валерія Дмитренко, учасниця Чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок (м. Чернігів).

Сам Чемпіонат світу проходитиме наприкінці серпня в чеському місті Нове-Место.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button