Спорт (Відео)

Вдосконалити фігуру та зміцнити імунітет: чернігівський марафонець розповів, як біг впливає на організм (Відео)

Марафонець Павло Деркач захопився бігом ще 12 років тому. До цього його спонукало прагнення позбутися зайвої ваги. І це Павлу Деркачу вдалося. Окрім того, біг позитивно вплинув і на здоров´я марафонця.

«Не хворію жодними застудними захворюваннями. Роки три взимку нема ні застуди, ні кашлю, ні нежитю. Все чудово»,- Павло Деркач, марафонець.

Павло Деркач каже, що біг сприяє правильній роботі всіх систем організму.

«Навіть мислення змінюється під час бігу, настає процес просвітлення. Ти біжиш, відволікаєшся від усього й отримуєш від цього задоволення. Навіть якщо взяти ситуацію з коронавірусом, то ті спортсмени-бігуни, які хворіли на коронавірус, мали легший перебіг хвороби завдяки збільшеному об’єму легенів, переносили в легшій формі»,- Павло Деркач, марафонець.

За словами марафонця, який до того ж є активним учасником спільноти «Біговий Чернігів», інтерес людей до цього заняття постійно зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець з інвалідністю встановив Національний рекорд з бігу

«Біг – це зараз світовий тренд. По-перше, це найдоступніший вид спорту. Взяв футболку, шорти. Чернігівців дуже багато бігає, у нашому клубі приблизно 500 осіб»,- Павло Деркач, марафонець.

Він радить починати заняття бігом із невеликих дистанцій, поступово їх збільшуючи. Якщо людина має базову підготовку, то можна спробувати подолати 1-2 кілометри. В іншому випадку – не більше 400 метрів. Заняття мають бути систематичними. Для цього зовсім не обов´язково наймати професійного тренера.

«Коли виходиш, то ти там не раз на тиждень вибіг, краще виходити 3-4 рази. Тоді виробиться системність і нормально почуватимешся. Для любителів дуже хороший варіант «Біговий Чернігів». У нас до карантину були групові тренування. Щосуботи ми збиралися, приходило багато любителів, легкий рівень тренувань. Кожен міг прийти, подивитися і вирішити, потрібне це йому чи ні»,- Павло Деркач, марафонець.

В умовах карантину бігуни проводили марафони у форматі онлайн. Кожен долав свою дистанцію і надсилав скрін зі спеціальної програми, де видно результат забігу. Так і визначали переможців.

«Було в мене там і 7 країн-учасниць. Маючи багато знайомих бігунів з усього світу, я їй просто запрошую взяти участь. Немає значення, де ти біжиш. В умовах світової кризи онлайн-забіги абсолютно прийнятні»,- Павло Деркач, марафонець.

Попри труднощі, свою діяльність «Біговий Чернігів» продовжуватиме. 20 грудня планують провести лінійний марафон Чернігів – Любеч з обмеженою, до 20 осіб, кількістю учасників. Дистанція – більш ніж 43 кілометри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button