Спорт (Відео)

Молоді волейболісти з Чернігова представили місто на всеукраїнському чемпіонаті (Відео)

У Чернігові створили команду Другої ліги з волейболу. Вона існує як фармклуб команди «Буревісник». Її учасники в майбутньому прагнуть пов´язати життя з цим видом спорту та представляти Чернігів і область на змаганнях різних рівнів. Команду створили на базі Чернігівської дитячо-юнацької спортшколи №2. Її керівництво каже, що прагне, аби спортсмени не роз´їхалися по інших містах. Нещодавно команда взяла участь у Чемпіонаті України з волейболу у Другій лізі.

«Завдання стоїть – награти молодь, яка ще дуже юна і зелена, отримати безцінний ігровий досвід саме в чоловічому чемпіонаті, тому що дитячий волейбол і чоловічий волейбол дуже відрізняються. Настає час віддавати молодих людей саме до професійного клубу. На сьогодні – «Буревісник». Друга ліга – це саме такий плацдарм для підготовки до наступного етапу», — Ігор Булах, тренер-викладач КПНЗ «КДЮСШ № 2» ЧМР.

«Цей чемпіонат важливий, тому що люди, які будуть його дивитися, побачать іскру в спортсмені і це може вплинути на його долю», — Владислав Руденок, капітан команди КПНЗ «КДЮСШ №2» ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівочий волейбол: у Чернігові провели чемпіонат серед наймолодших спортсменок (Відео)

«Я ще молодий. Для мене це великий досвід, награватися треба зі старшими. Коли ти граєш зі слабкими, ти розслабляєшся, ти не бачиш у них суперника, а коли ти граєш зі старшими, то хочеться грати та вигравати в них», — Ярослав Гавриленко, гравець команди КПНЗ «КДЮСШ №2» ЧМР.

«Ми заскочили, так би мовити, в останній вагон. В серпні ухвалили рішення та взялися подавати заявку. Щоб грати в чемпіонаті, потрібні гроші щонайменше на виїзди, плюс екіпірування, транспортні витрати. Допоміг нам Олександр Луценко, депутат міської ради, Андрій Дериземля долучився, плюс гроші школи. Якби не було підтримки, то ми могли би заявитися, то знятися», — Андрій Філоненко, директор КПНЗ «КДЮСШ №2» ЧМР.

Спортшкола №2 розташована в мікрорайоні Шерстянка. Саме звідси переважна більшість гравців волейбольної команди. Мікрорайон входить до округу депутата Чернігівської міської ради Олександра Луценка. Він каже, що дуже важливо сприяти тому, аби після закінчення школи діти не полишали спорт. Як це зробити ефективніше, він проконсультувався з начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

«Він розповів мені такий дуже цікавий спортивний стартап для дітей, він полягає у тому, щоб не відпускати дітей після закінчення навчання у спортивній школі, щоб вони відчули, як це брати участь у доволі серйозних чемпіонатах, щоб певну мотивацію в них підтримувати. Дедалі менше людей дотримуються здорового способу життя, тому цей проєкт напрочуд корисний. Це саме те, чим повинні опікуватися депутати», — Олександр Луценко, депутат ЧМР (ПП «Наш Край»).

«Ми відряджаємо, безумовно, різні вікові групи до участі в чемпіонаті України, на жаль, у повному обсязі зробити це важко. Тому я дуже вдячний депутатам, які зі свого депутатського фонду виділяють кошти на розвиток спорту в нашому місті, я дякую Олександру Луценку за таку допомогу й іншим депутатам. Це додатковий плюс», — Андрій Дериземля, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

У жовтні чернігівська команда вже зіграла перший етап чемпіонату в Черкасах. Зараз готуються до поїздки в Решетилівку, що на Полтавщині. Фінал змагань запланований уже після Нового року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button