Спорт (Відео)

Дівочий волейбол: у Чернігові провели чемпіонат серед наймолодших спортсменок (Відео)

Волейбольна команда Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи радіє перемозі.

«Це перший рік ми граємо на якихось змаганнях. Тому для нас це великий крок уперед. Якщо ми не граємо, то ми стоїмо на місці. Сьогодні була дуже напружена гра, ми грали з ДЮСШ «Бахмут». Грали дуже гарно наші суперники і ми також намагалися протистояти проти них. У тяжкій боротьбі ми змогли вистояти та виграти у ДЮСШ «Бахмут», — Тетяна Рубан, тренер-викладач Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

Вони та ще 9 команд із Чернігівщини стали учасниками Чемпіонату області з волейболу серед дівчат до 12 років. Його провели в Чернігові.

«Ріпки, Гончарівське, Прилуки, Семенівка, Бахмач. Три команди з Чернігова. Ми проводимо чемпіонати області для підготовки дітей і розвитку волейболу в Чернігівській області. У цій віковій категорії в чемпіонаті України в нас беруть участь три команди. Це Прилуки, ДЮСШ «Чернігів» і команда обласної ДЮСШ», — Сергій Дуденок, головний суддя Чемпіонату області з волейболу серед дівчат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська родина – у трійці переможців всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я»

Учасниця з Прилук Олександра Теплова вже чотири роки займається волейболом. Цей спорт вона обрала не випадково.

«Вибрала я завдяки своїм батькам. Вони якраз ходили на спорт. Мама – на волейбол, а тато – на стрибки у воду. Я пішла їхніми стопами. Взагалі ці змагання мотивують працювати далі. Вони дають можливість показати всі свої досягнення в самому спорті», — Олександра Теплова, гравець команди Прилук.

Її команда торік стала чемпіоном України з волейболу. Дівчина каже, що секрет простий.

«Взагалі напрочуд легко: займатися, працювати та досягати цілей», — Олександра Теплова, гравець команди Прилук.

«Торік на чемпіонаті України команда Прилук стала срібними призерами чемпіонату України, у 2008 році стали чемпіонками України. Збулася мрія багатьох прилучан», — Микола Васенко, старший тренер-викладач Прилуцької ДЮСШ.

Подібні чемпіонати проводять для того, аби популяризувати цей вид спорту на Чернігівщині. До того ж це підготовка до всеукраїнських змагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Новгород-Сіверщині 56 мотоспортсменів змагаються з ендуро (Фото)

«Ось на цьому етапі 10 команд, це вже дуже багато. Дуже добре, що на такому рівні грають дівчата. Із цього чемпіонату три команди братимуть участь у Чемпіонаті України з 2009 року народження. Це ми, ДЮСШ «Чернігів» і Прилуки. Ми вже не перший рік приймаємо зі старшими віковими категоріями і цього року прийматимемо з молодшими», — Тетяна Рубан, тренер-викладач Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

Головний суддя змагань наголосив, що зараз дитячий волейбол набирає обертів. Хоча тренери нарікають, що не всюди є хороша тренувальна база.

«У ДЮСШ усе добре. Все гарно, а в школах немає спортивних залів, де можна було б займатися волейболом. Усе на бажанні тренерів батьків, дітей. Ми у другому-третьому класі набираємо діток. Дані дивимося, зріст. У дитячому волейболі головне – це швидкість, координація і бажання. Взагалі волейбол – це гра зросту в подальшому», — Микола Васенко, старший тренер-викладач Прилуцької ДЮСШ.

Минулими вихідними проходив чемпіонат області і серед хлопців 2005 року народження. Там взяли участь вісім команд.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button