Спорт (Відео)

«Паджики рулять»: під Черніговом влаштували перегони на позашляховиках (Відео)

«Раз, два, три …»

Вдарили позашляховиками по бездоріжжю. Ярами, болотами та замерзлими водоймами під Черніговом пройшли любителі адреналіну.

«Будуть болота, буде вода, будуть точки в річці Замглай, Стрижень. Будуть дамби, все буде», — Дмитро Трегубов, співорганізатор щорічних перегонів «Паджики рулять».

Перегони позашляховиків відбуваються вже ввосьме. Назву «Паджики рулять» отримали на честь любителів Mitsubishi Pajero, які їх і започаткували. Дату проведення «призначили» під дні народження засновників.

«Спершу це була просто покатушка на честь дня народження хлопців. Але ми трішки ростемо, тому цього року вирішили надати їй статус всеукраїнської і взяти участь у Кубку українського бездоріжжя. Цей кубок стартував минулого року як альтернатива професійному автоспорту. Але це аматори», — Дмитро Трегубов, співорганізатор щорічних перегонів «Паджики рулять».

Загальна протяжність маршруту становить 40 кілометрів. Траса ділиться на дві частини – спецділянка та «легенда». Остання – це рух за орієнтирами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чернігові влаштували перегони по бездоріжжю на позашляховиках

«Спецділянки – це розмічена ділянка десь тут, ярами. «Легенда» – це орієнтування лугами, лісами. Кожному автомобілю дається визначений час для проходження спецділянки плюс проходження «легенди»», — Дмитро Волошин, учасник щорічних перегонів «Паджики рулять».

«Перегони тривають. Вам дається шість годин для проходження траси», — Артем Тимошенко, директор щорічних перегонів «Паджики рулять».

Екстремальні перегони зібрали приблизно 50 учасників із різних куточків України. Це люди, які люблять емоції та адреналін.

«Як і будь-яке екстремальне хобі, це – адреналін. Друге – це заїхати туди, куди не можна заїхати. Як кажуть джипери, непроїзних місць немає, є погано підготовлений автомобіль». 

«Мені подобається за точками орієнтування. Я люблю всілякі квести».

«Аденалінчик, адреналінчик. Тільки по адреналінчик».

«Пограти трішки нервами».

«Нас затягнули один раз і нам сподобалося. Ну, звісно, страшнувато, але дуже круто».

«Це описати не можна. Це треба відчувати».

Гості з сусідньої Білорусі надали заходу статусу міжнародного. Колеги-екстремали з Гомельської області приїхали спробувати бездоріжжя Чернігівщини.

«Адреналін, задоволення. Хтось у танки грає, хтось п’є, хтось тут ганяє», — В’ячеслав Стрельченко, учасник перегонів, м. Річиця (Білорусь).

«Подобається бездоріжжя. На роботі, пов’язаній із бездоріжжям. Їжджу постійно», — Дмитро Потороча, учасник перегонів, м. Річиця (Білорусь).

Перегони пройшли поблизу сіл Замглай, Малинівка, Халявин, Полуботки та Товстоліс.

Змагання відбувалося в чотирьох класах прохідності автомобілів – туризм, лайт, хард і прото. Серед найпотужніших «прото» переміг прототип «Бобік» із Гадяча, такий собі гібрид трактора, мерседеса, УАЗа та Нісана, у класі «хард» –  кращим став «Нісан Патрол» із Києва, в класі «туризм» – ГАЗ-66 також зі столиці.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button