Спорт (Відео)

Змагання з волейболу відбулися у відновленому Іванівському ліцеї: другий етап проєкту «Пліч-о-пліч» (Відео)

На Чернігівщині стартував другий етап проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Метою змагань є залучення якомога більшої кількості школярів до занять фізкультурою і спортом, формування в них лідерських якостей, знайомство з новими людьми та згуртовування.

«Дуже важливо, щоб саме зараз, саме серед дітей, саме серед шкіл організовували такі шкільні ліги, такі змагання, щоб ми готували базу, основу здоров’я країни»,- В’ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА.

Проєкт «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні змагання» відбувається за чотири етапи. Перший етап був шкільний, другий проводиться між школами територіальних громад, третій етап – районний, четвертий – обласний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поступово «занурити» людей у цивільне життя: Іван Ващенко – про ветеранську політику на Чернігівщині

«Сьогодні залучення дітей до спорту, до фізичної культури є надважливим.

Ми охопили більше як 50% шкіл, 1600 команд, приблизно 16 тисяч дітей уже взяли участь у першому етапі»,- Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

На Чернігівщині школярі визначають кращих у чотирьох командних видах спорту: волейболі, футзалі, баскетболі та спортивному орієнтуванні. Ми завітали на змагання з волейболу до Іванівського ліцею.

«Після окупації – це найперші змагання, великі змагання, що відбуваються у цій школі. Але моя громада спортивна, і діти ще у 2022 році вже переступили поріг цієї школи. Займалися, звісно. Були шкільні змагання, змагання між школами, але такі великі вперше.

Хотілося б змагання ще між командами між школами, щоб вони змагалися далі. Тому що у своїй школі вони спілкуються одне з одним, але хочеться ще спілкування поміж іншими школами, щоб в них з’являлося ще більше друзів на майбутнє»,- Олена Швидка, голова Іванівської ТГ.

Участь у змаганнях взяли школярі різного віку, які старанно готувалися до змагань.

«Тренувалися кожен день до цього змагання. І тепер намагаємося виграти»,- Захар Лазаренко, учасник змагань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button