Культура (Вiдео)

У Носівці створюють календарі, що популяризують громаду та розвивають туризм (Відео)

У Носівській публічній бібліотеці вже кілька років поспіль створюють календарі. Таким чином тут намагаються популяризувати громаду та сприяти розвитку краєзнавчого туризму.

«Ми почали виготовляти своїми силами, робити верстку календарів-пірамід із фотографіями нашої місцевості авторства наших митців. Також перекидні календарі річні, помісячні, в яких використовуємо вірші місцевих авторів і фотографії краєвидів, зроблені нашими фотографами»,- Ярина Чухліб, директор Публічної бібліотеки Носівської міської ради.

Ярина Чухліб запевняє, що фотографії та поезія ніколи не повторюються. Щороку для календарів вибирають нове наповнення. Тут уже були надруковані краєвиди не тільки Носівки. У календарях можна побачити Козари, Володькову Дівицю, Сулак, Яблунівку та Дослідне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзначення 25-річчя Конституції України в Чернігові: програма заходів

«Розповсюджуємо серед наших жителів, гостей міста. І це як додаткова платна послуга бібліотеки йде. І як поширення краєзнавчого нашого туризму. І даруємо тим майстрам, фотографам, поетам, чиї роботи використані у створенні. Потім просто даруємо їх на згадку»,- Ярина Чухліб, директор Публічної бібліотеки Носівської міської ради.

Календарі друкують у Ніжині. За словами директорки бібліотеки, всі вірші та фотографії – авторські, тому в кожному виданні зазначається, хто їх створював.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button