Спорт (Відео)

«Відродження Фенікса»: козаки «повоєнної» Ічні показали ігровий клас (Відео)

Зовсім недавно тут, в Ічні, було чути відлуння вибухів і свистіли снаряди, а наразі місцева дитячо-юнацька спортивна школа в неділю, 10 березня, приймала фінал Чемпіонату області з волейболу, Вища ліга, група Б.

«Якщо займають перше місце в лізі Б, йдуть у лігу А», — Юрій Васюк, головний суддя чемпіонату Чернігівської області.

Місце проведення Ічня вибрали через те, що їхня команда «Кремінь – Козаки» стала першою в чемпіонаті, йшла без поразок. Останні роки в цьому райцентрі силами ентузіастів приділяється дуже багато уваги розвитку цього виду спорту.

«Це дуже великий крок уперед, тому що дуже багато молоді долучається. І для розвитку волейболу на Чернігівщині це дуже важливо. Це дуже круто, що фінал проходить саме в нас», — Максим Чуб, капітан команди «Кремінь – Козаки» (Ічня).

«Коли я працював у спортивній школі, волейбол у нас не дуже розвивався. Тоді півроку взимку грали, півроку влітку не грали», — Євген Зінич, представник команди «Кремінь – Козаки» (Ічня).

«Обов’язково дітей буду вести в спорт. Було прийнято рішення відносити цей вид спорту і не без успіху», — Євген Зінич, представник команди «Кремінь- Козаки» (Ічня).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські волейболістки стали срібними призерами Чемпіонату України

У фіналі – команди з Чернігова, Коропа, Новгород-Сіверського та Ічні.

«Зібралися чотири дуже сильні команди. Думаю, буде цікавий фінал», — Віталій Кобизький, капітан команди «Короп – 2».

Фінал справді вийшов цікавий і захопливий. У безкомпромісній боротьбі перемогла команда з Ічні, спочатку перегравши «Короп – 2»  3:1, далі у фіналі здолала переможця іншого двобою команду – «Зеніт» (Чернігів) 3:0. Третє місце посіли коропчани в другому матчі, обігравши «Новгород». За підсумком ічнянська команда кваліфікувалась у сильнішу лігу А. Завдання ж на сьогодні – грати і грати достойно.

«Щонайменше тримати рівень той, що є. Долучати молодь, бо завдяки їй можна рости і далі», — Сергій Бобровський, тренер команди «Кремінь – Козаки» (Ічня).

Адже волейбол – це насамперед ігрова боротьба, фізичний розвиток і командний дух. Усе це завжди стоятиме вище ніж будь-які титули і нагороди.

«Дуже дружня, хлопці всі позитивні. Можуть допомогти в будь який час», — Павло Голінко, гравець команди «Кремінь – Козаки» (Ічня).

«Батько грав. Я грав. Син грає. Мені це подобається», — Сергій Жованик, тренер команди «Короп – 2».

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button