ProСпорт

Велоранок під дощем: у Чернігові змагалася сотня велогонщиків (Відео)

Велотуризм – не тільки активний вид відпочинку, а ще й різновид спортивного туризму. Чернігівщина має гарний потенціал для розвитку цього напрямку. Близько сотні учасників з різних міст України та Білорусі взяли участь у традиційних змаганнях з туристичного велораллі.

«Гонка стала уже традиционной. Она проходит в пятый раз. Выступают две группы: профессионалы и новички, которые хотят попробовать себя в велоориентировании»,- організатор змагань Дмитро Балюта.

Головне в змаганнях не швидкість, а вміння орієнтуватися на місцевості. Суть гонки полягає у тому, щоб учасники знаходили контрольні точки і заробляли бали.

«Скорость – это относительное понятие. Здесь больше важно чтобы было везение. Нужно также ориенитроватся на местности, а также главное найти свое КП и вовремя», — чернігівець.

Крім проходження контрольних точок на учасників очікують різноманітні природні перешкоди: спуски, підйоми, подолання водних перешкод. Для професіоналів дистанція сягатиме понад 100 кілометрів, а новачки подолають – 60.

«Немножко добавляем своих изюминок, технических этапов: болота, мосты, пересеченная местность, которые составляют жесткие приключения для участников», — організатор змагань Дмитро Балюта.

Для учасників велогонки змагання становлять не лише спортивний інтерес, але й дають змогу отримати шалену порцію адреналіну та насолодитися мальовничими краєвидами Чернігівщини.

Ще статті по темі

Back to top button