Суспільство (відео)

12-річний хлопчик з Чернігова виготовляє кухонні дошки, аби допомогти рідним і ЗСУ (Відео)

У свої 12 років Микита створює дошки та продає їх, аби допомогти рідним. Живе хлопець у Чернігові з мамою та бабусею. Під час бойових дій на Чернігівщині родину спіткало горе – в бабусі хлопчика стався інсульт, і жінка тепер не може ходити. Ольга, мати хлопця, розповідає, що Микита завжди їй у всьому допомагає, і в тяжку хвилину теж підставив своє плече.

«Микитка запропонував мені допомогу. Ну, я сама інвалід по зору. Він сказав: давайте буду допомагати хоч якось. Він почав спершу лагодити комп’ютери. Ходив до сусідів. І техніку різну може полагодити, не тільки комп’ютери. Розбере і знає, що там і де зламане. І принтер полагодив сусідці, і комп’ютер потім сам склав собі зі старих комп’ютерів», — Ольга Бакоцька, мама Микити.

Микита довго думав, що ж таке створити, аби і рідним допомогти, і людям настрій підняти. А потім пригадав, що досить таки гарно вміє малювати, тож треба застосувати це своє вміння. Малювати хлопця навчила бабуся, також він займався в художньому гуртку. Найбільшою складністю виявився пошук матеріалу. Його хлопець знайшов лише в Дніпропетровську.

«Я замовляю матеріал в інтернеті, а потім сам за макетом їх вирізаю й обробляю. Потім я спершу випалював на них, але прилади, щоб це робити, дуже швидко ламаються. Працювати на них не дуже зручно, бо там дим завжди і перепочивати треба через 30 хвилин. А потім я подумав: може, просто брати фарби, малювати контур, а потім їх розмальовувати», — Микита Бакоцький, виробник кухонних дощок.

Отримавши матеріал, Микита йде до товариша, який має верстат, щоб зробити заготівки для майбутніх дощок. Створені кухонні дошки Микита разом із мамою продають в інтернеті та на місцевому базарі неподалік домівки. А також хлопець допомагає Збройним Силам України.

«Сусідці дарував, вчительці дарував, мамі. І на ЗСУ. Колись там у мене замовляли три чи чотири рази на аукціон, щоб для ЗСУ турнікети купити», — Микита Бакоцький, виробник кухонних дощок.

Микита за рік створив приблизно 1000 кухонних дощок із дерева. Їх замовляють у хлопця на подарунок і як сувенір за кордон. Крім такого масштабного хобі, Микита ще займається музикою та добре вчиться в школі. А також мріє про швидшу Перемогу.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button