Суспільство (відео)

3 млн грн на день: як Чернігів боровся зі снігопадами (Відео)

Приблизно 3 млн грн на день витрачала Чернігівська міськрада на розчищання міста від снігу. Про це йшлося на щотижневій нараді в мерії. Загалом на боротьбу зі снігом було залучено 13 МАЗів і 13 тракторів. На дороги висипали 80 тонн солі.

«У ці дні нам зашкодили дуже фури в місті. Дійсно їх запускали в таку негоду. Були великі ускладнення на Героїв Чорнобиля на підйомах. Там заїхали дві фури та стали на зупинках громадського транспорту.

На саму Княжу заїхала фура, через що зупинила взагалі рух у центрі міста.

Ми їм допомагали їх витягувати, але наша техніка, найбільший фронтальний навантажувач, не справлявся. Тому долучалася ДСНС і в цих випадках їх тягнула.

Забрали молодих хлопців, які дійсно працювали на цих маршрутах, вони їх дуже добре вивчали, знали, куди їхати. Зараз взяли пенсійного віку більше людей, яких треба навчати», — начальник КП «АТП-2528» Сергій Стринадко.

Говорили і про нинішні виклики, пов’язані з таненням снігу.

«Зараз почалося танення, також є проблема в приватному секторі. Ми їм допомагаємо. Дуже сильно зараз включилася дільниця затримання зливової каналізації. Також розчищаємо решітки. Все, що стосується зливового підвищення переходів.

Ломако доволі різко відреагував на критику людей стосовно чищення доріг і тротуарів протягом минулого тижня», — начальник КП «АТП-2528» Сергій Стринадко.

«3 млн грн місту коштувало прибрати сніг за 1 день. Нічого тут дивного немає.

Здогадайтеся, хто найбільше критичних зауважень чи блогів писав про те, що погано прибирається місто. Ті, що вимагають усі гроші на ЗСУ. Ну, я не знаю, як це називається. Шизофренія, мабуть. Коли одночасно хоче забрати гроші на ЗСУ і щоб прибирався дуже якісно та швидко сніг. Не буває цього. Це, я вважаю, більш політичні якісь ігри», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Задля справедливості варто зазначити, що критикували міську владу не лише зазначені вище особи. Багато жителів віддалених мікрорайонів були незадоволені нерозчищеними від снігу вулицями. Утім, зважаючи на багато факторів (знищена техніка та мобілізовані працівники), катастрофічним провалом роботу з чищення Чернігова від снігу назвати не можна. Комунальники справді молодці.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button