Суспільство (відео)

Про відмінності між чоловіками і жінками (Відео)

Як чорне та біле чи плюс і мінус, так і чоловіки та жінки, маючи безліч відмінностей, примудряються гармонійно доповнювати одне одного. Про різницю в психології між жінками і чоловіками та чому вона виникає, розказує практикуючий психолог Тетяна Глюк.

— Різниця чоловічої і жіночої психології обумовлена генетично. Якщо брати головні відмінності, то це відмінності в чоловічому і жіночому мисленні. Ми мислимо по-різному. Чоловік мислить більш абстрактно, логічно, мислить конкретно. Також відмінності в тому, про що думають і чого хочуть чоловіки і жінки.

Чоловіки хочуть суперничати, жінки – співпрацювати

Чоловік заточений переважно на соціум, що стосується домінування, проявлення себе в соціумі, суперництво. Жінка направлена всередину, в систему – спілкування, кохання, сім’я, увага – це жіночі теми. Ще одною відмінністю є орієнтація на суспільну думку.

Чоловіки і жінки по-різному реагують на суспільну думку

Чоловікові не дуже важлива суспільна думка, він орієнтований на досягнення мети. Жінка більш орієнтована на те, як її дії оцінюватимуть сторонні, вона підбирає слова і вчинки, щоб вони краще сприймались у соціумі. Ця ж відмінність впливає і на її дії в критичних ситуаціях. Чоловік більш рішучий і реагує швидше.  Також відмінність у вміннях. У чоловіків більш аналітичні, у жінок більш емоційні вміння, образне мислення. Ще однією біологічною відмінністю є активність статевих гормонів. У чоловіка головне завдання – залишити нащадків, тому його статева активність щоденна.

Відмінності в частоті потягу до статевих стосунків

Жінка, можна сказати, в цьому плані «корисна» один раз на рік, тому вона не дуже активна. Тому на цьому тлі можуть виникати конфлікти.  Відмінності психології дуже важливо розуміти в парі, щоб гармонічно взаємодіяти. Тобто хоч би які були відмінності, ми можемо знаходити взаєморозуміння одне з одним

Ще статті по темі

Back to top button