Суспільство (відео)

30 мільйонів на ЧТУ та відступ коронавірусу: в міській раді провели виконком (Відео)

Загроза шаленого зростання захворюваності на коронавірус позаду, однак ситуація досі напружена. Про це повідомили в Чернігівській міській раді під час засідання виконкому.

«Кілька десятків хворих уже на тій стадії, коли їх можна виписувати. Відповідно, трошки зменшилася кількість хворих на стаціонарі»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Говорили і про ремонт дороги по вулиці Князя Чорного. Роботи тут продовжать ще на місяць.

«До 15 травня. Це питання пов´язане з тим, що там ґрунтові води, треба робити дренаж, тобто додаткові роботи, яких ми не передбачали»,- Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

А у зв’язку з ремонтом теплової мережі з 19 квітня перекриють дорогу через приватний сектор.

«Перекриття руху під час виконання робіт по провулку Гомельський у м. Чернігові»,- Віктор Геращенко, голова правління АТ «Облтеплокомуненерго».

Також під час виконкому визначили механізм, за яким інвестор-забудовник має відшкодувати місту вартість квадратних метрів. Відповідні зміни внесли до міської програми із забезпечення новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рух по Князя Чорного не відновлять ще місяць, натомість додатково перекриють одну ділянку дороги у Чернігові

«Якщо реалізація програми не передбачає відселення наймачів квартир, інших житлових приміщень, то інвестор-забудовник компенсує територіальній громаді міста Чернігова вартість таких квартир. Розмір компенсації дорівнює опосередкованій вартості спорудженого житла по Чернігівській області за 1 м2 загальної площі квартир на момент ухвалення міською радою рішення про їх списання»,- Сергій Калюжний, начальник управління архітектури та містобудування ЧМР.

«Якщо по Попудренка, 16 хтось іде в суд і відшкодовує в нас нанесену собі шкоду, то потім внесені зміни дають змогу отримати компенсацію до міського бюджету. Ми домовляємося, що передається місту квартира, ми відшкодовуємо збитки. І в інвестора потім нема проблем із цією квартирою і цим мешканцем, але він відшкодовує місту ці кошти»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім цього, виконком виділив додатково 30 мільйонів гривень на утримання тролейбусного управління.

«Це пов´язано з тим, що зараз карантинні обмеження, і ми з розрахунку на те, якщо вони будуть продовжуватися надалі на три місяці… На місяць 10 млн – таких витрат зазнає тролейбусне управління. З огляду на те, що ми не можемо виплачувати компенсації за пільгові перевезення, пропонується внести такі зміни»,- Олександр Рижий, начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури і зв´язку.

Також обговорили доходи до бюджету міста в першому кварталі цього року. Під час виконкому начальник фінансового управління Олена Лисенко зазначила, що власні надходження збільшилися лише на 8,6%.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button