Суспільство (відео)

Городи, озера та турніки: чому присвячені вихідні чернігівців (Відео)

Для багатьох чернігівців літні вихідні – це невеличка відпустка. Частина містян відкладає на вікенд хатні справи, а є й ті, хто планує кількаденний відпочинок. Жителі міста й області розповіли, як проводять свій вільний час.

«У вихідні ходжу на пляж, займаюся спортом – турнік, бруси. Цими вихідними піду на пляж, позасмагаю, поплаваю, позаймаюсь спортом».

«На Голубі озера поїдемо. Озера, природа, все красиво. Людей, щоправда, багато, але нічого».

«Дома сиджу. Хатня робота та й усе. Карантин же ж».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіпсований відпочинок: чернігівка розповіла, як пережила ізоляцію в Єгипті та подробиці повернення додому

«Можу прогулятися містом, побути вдома. На ці вихідні ходили на Івана Купала. Була розважальна програма, стрибали через вогнище. Дотримувались усіх правил, але віночки не пускали».

«Для нас це родинний час. Кудись плануємо влітку виїзди за місто. І це дуже наповнює, наступного тижня класно працювати».

«Я працюю дистанційно, в мене нема суботи-неділі, у мене нема окремо роботи й окремо днів, коли відпочиваємо від роботи».

«У селі свій відпочинок. Я в селі живу, тож у нас там город, сад, таке. У нас 20 соток. Картоплю садимо, пшеницю сіємо, городину вирощуємо».

Дехто присвячує свої вихідні подорожам. Наприклад, як киянка Поліна. Разом із родиною вони почали їздити різними містами України. Першою точкою став Чернігів.

«Я зараз живу в Києві, а сьогодні ми вирішили поїздити по різних містах. І зупинятися там у готелях на ніч, і гуляти містом, тільки в Чернігів зараз приїхали, тут дуже гарно. Завтра поїдемо в Черкаси, а потім, може, ще кудись поїдемо, трохи спонтанно».

Отже, більшість людей прагне присвятити свої вихідні улюбленим справам. Але є й ті, для кого вікенд нічим не відрізняється від буднів. Здебільшого це пенсіонери та люди, які змушені жертвувати відпочинком задля роботи.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button