Суспільство (відео)

460 укриттів і 16 млн грн для захисників: безпекова ситуація у Ніжинському районі (Відео)

Ніжинський район під час повномасштабного вторгнення максимально сприяла боротьбі з окупантом. Завдяки опору захисників і жителів району тоді окупантам так і не вдалося зайти до Ніжина. Про безпекову ситуацію наразі на території Ніжинщини на брифінгу в ОВА розповів начальник Ніжинської РВА Григорій Ковтун.

«Ми маємо на сьогодні зростання у відкритих і задіяних більше як 460 укриттях, що дає можливість до 100% забезпечити людей безпекою.

На початку війни, згідно із Законом України «Про національний спротив», що був затверджений перед війною, було ухвалене рішення про формування добровольчих формувань. На Ніжинщині таких добровольчих формувань було створено п’ять.

Із першого дня був створений і працює до сьогоднішнього дня штаб оборони Ніжинського району. До цього штабу входять як керівники, так і представники всіх силових відомств, усіх підрозділів ЗСУ, які дислокуються на території Ніжинщини, а також представники територіальних громад», — начальник Ніжинської РВА Григорій Ковтун.

Крім того, Ніжинщина продовжує підтримувати захисників навіть за відсутності ПДФО.

«На сьогодні ми вже маємо бюджет за програмою забезпечення оборони Ніжинщини більше як 16 млн грн. Це ми говоримо про ті кошти, що йтимуть на ті підрозділи, яким необхідно», — начальник Ніжинської РВА Григорій Ковтун.

Після відходу окупантів на території Ніжинщини були сформовані бригади, що допомагали із відновленням пошкодженого житла внаслідок бойових дій.

«Із зареєстрованої кількості заяв про повністю пошкоджене майне, я в цифрах не скажу чітко, та щодо пошкодженого майна в нас 60% виплачено.

Практично заяви, які в нас подавалися, то вони вже подавалися після часткової або повної відбудови свого помешкання», — начальник Ніжинської РВА Григорій Ковтун.

Наразі орієнтовно сім тисяч внутрішньо переміщених осіб зареєстровано на території Ніжинщини. Проте в районі розроблений план дій із прийняття приблизно 20 тисяч людей для тимчасової евакуації.

«Ніжинщина, за останніми даними, готова прийняти приблизно 20 тисяч населення для тимчасової евакуації, з харчуванням, більше як 6 тисяч – із постійним харчуванням. Тобто 6 тисяч людей ми можемо прийняти не на тимчасове, а на постійне забезпечення», — начальник Ніжинської РВА Григорій Ковтун.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button