Суспільство (відео)

Простір літніх веселощів: у Чернігові активно працюють дитячі табори (Відео)

Раз на рік настає момент, коли звична шкільна рутина перетворюється на веселі дні в пришкільному літньому таборі. В Чернігові таке перетворення розпочалось з 5 червня і триває досі. Формула їхньої роботи доволі проста: трошки навчання + багато дозвілля + друзі поряд. І звісно, не забути про вікові особливості діток, які відвідуватимуть заклад влітку.

«Ми враховували всі особливості дітей – максимально залучаємо їх до рухової активності. У нас є багато секцій, які передбачають відпочинок дітей на вулиці, секції, що передбачають роботу з мейкерством і, звісно, має бути передбачена і безпека учнів під час воєнного стану»,- Наталія Іваницька – директорка школи.

Безпека в умовах сьогодення – головна умова для повноцінної роботи будь-якого закладу. В цьому пришкільному таборі відпочивають понад триста діток, що суттєво більше, ніж в інших таборах міста. Тож, відповідно, укриття має бути містким і якісно обладнаним. Ця школа, на щастя, його має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа найстаршої матері України: соцслужби повідомили про стан доньки Валентини Підвербної (Відео)

Та поки нема тривог, діти активно розважаються та вивчають нове в інтерактивній формі.

«Зважаючи на те, що це літо, воно дозоване і в ігровій формі, аби дітям було цікаво та не було зайвого навантаження для школярів»,- Наталія Іваницька – директорка школи.

А після активного дозвілля та навчання – смачний і поживний обід у шкільній їдальні, аби відновити сили.

«Діти залучені до гарячого харчування, вони переважну більшість часу проводять на вулиці. Тобто створені всі умови, аби діти самі пройшли оздоровлення»,- Наталія Іваницька – директорка школи.

Звісно, в роботі цього закладу найважливіше – діти. Тому ми не могли не поцікавитись у них, як їм відпочинок у цьому таборі, та влаштували серед учнів коротеньке бліц-опитування.

«Ми найчастіше сидимо, малюємо, нічим не займаємося, граємо, малюємо. – Тобі подобається так проводити літо? – Так, дуже».

«Подобається ходити на вулиці і коли в нас фізкультура. – А що найбільше подобається в таборі? – Подобається їжа, їдальня, заняття. І все».

«Я люблю, мені дуже подобається фізкультура, а якщо в класі просто, то люблю малювати або просто сидіти на місці. – Мені все подобається в таборі. – Мені все подобається, тут табір крутий. Люблю».

Певне, саме оце коротке дитяче «люблю» можна назвати справжньою та непідкупною оцінкою роботи цього пришкільного табору, який, попри війну та виклики сьогодення, дарує дітлахам безпеку та радість.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button