Суспільство (відео)

Андріївські ворожіння: шукаємо нареченого (Відео)

Андрія Первозваного відзначають 13 грудня. Щоб дізнатися більше про своє кохання, в ніч із 12 на 13 грудня в старовину незаміжні дівчата влаштовували ворожіння.

Перш ніж ворожити на своє кохання, дівчати повинні бути дотримуватися посту. Це одне з найголовніших правил, оскільки не тільки душа повинна бути чистою, а й тіло. Саме в цю казкову ніч дівчата просили долю подарувати їм гарних наречених.

Існує багато цікавих прийомів любовних ворожінь.

Найпопулярніший із них – коли на папірцях пишуть чоловічі імена на свій розсуд, а один папірець залишають чистим. Потім кладуть їх собі під подушку, щоб вранці витягнути один із них. Яке ім’я випаде – таке й матиме ваш майбутній чоловік. А якщо ви витягли чистий папірець – доля бажає залишити ім’я судженого в таємниці.

— Вірила, поки заміж не вийшла. Наворожила чоловіка собі, на записочках писала імена хлопців, от і витягла ім’я чоловіка.

Ще один варіант — просто вийти на вулицю та поцікавитись іменем першого зустрічного чоловіка. Повір’я каже, що таке ж ім’я матиме й наречений.

Ворожіння на книжці. Ще один обряд

Дівчина обирає книгу, ставить запитання. Далі загадує номер сторінки, рядка, (або відкриває навмання) і читає відповідь.

Ворожити можна два дні. Якщо ви не встигли цього зробити в ніч із 12 на 13 грудня, не переймайтеся, ще є час, щоб провести магічні обряди.

Та треба пам’ятати, що, незалежно від слів у книжці чи підказок, до андріївських ворожінь треба ставитися з почуттям гумору, адже доля – це те, що створюємо ми самі.

Ще статті по темі

Back to top button