Суспільство (відео)

У Чернігові планують запровадити електронні квитки для тролейбусів (Відео)

Найближчим часом у громадському транспорті Чернігова можуть ввести електронні квитки.

Про це ЧЕline повідомив директор «Чернігівського тролейбусного управління» Дмитро Лавренюк.

«Йдеться про впровадження електронного квитка. Зараз ми в процесі переговорів. Якщо домовимося з корейською фірмою, вона повністю інвестує в тролейбусне управління: обладнання та програмне забезпечення. Тоді стоятимуть і трекери JPS, буде система валідації, тобто, ми поступово перейдемо на електронний квиток. Він буває двох видів – паперовий і карточка. Діє просто: притиснув квиток до системи зчитування – знялась сума за проїзд – поїхав», повідомив Дмитро Лавренюк.

Переваги електронного квитка

1.Впорядкується облік усіх пасажирів.

2.Перевізник одержуватиме кошти лише за виконану роботу – за наїжджені кілометри, що позитивно впливатиме на формування вартості проїзду.

3.При безготівковій формі оплати за проїзд перевізник отримуватиме полегшення процедури кредитування, тому матиме можливість оновити таксопарк.

4.Оптимально визначатимуться пасажиропотоки, буде легше вирахувати необхідну кількість машин на маршруті.

Впровадити електронний квиток спробували в Тернополі. Ця новація анонсувалась ще у 2013 році і стосувалась лише тролейбусів. Запрацювала вона лише в 2016 році: кондуктори отримали по валідатору (щось схоже на касовий апарат) і, крім звичайного талончика, видавали пасажирам ще й невеличкий чек або е-квиток, який вибивали на валідаторі. От і вся новація. Наразі е-квитка в Тернополі ще немає.

Тема впровадження електронного квитка давно ініціюється в таких містах, як Львів, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Житомир та інші. Чи вдасться запровадити цю ініціативу в Чернігові – покаже час.

Ще статті по темі

Back to top button