Суспільство (відео)

Атаки ботів: як не загрузнути в інтернетівському «лайнометанні» (Відео)

Соціальні мережі з кожним днем набувають дедалі більшої популярності та ваги у формуванні громадської думки. Тому й не дивно, що на цьому поприщі виникають нові «професії» – так звані боти, фейкові сторінки людей, які не соромляться обливати брудом, провокувати тощо.

«Коли ти пробуєш чесно та гідно відповісти людині, яка не є реальною, то це спілкування може з негативом зайти в глухий кут. Тому що ця людина просто провокатор, її не цікавить ваша думка. Вона просто хоче провокувати, щоб підвищити власний рейтинг у таких групах», — Олена Гірченко, психолог.

За словами психолога, людям, які полюбляють онлайн-спілкування і не хочуть пити валер’янку, варто дотримуватись двох правил. По-перше, уникати спілкування з несправжніми профілями, по-друге – зрозуміти: те, що ви пишете в маси, є надбанням багатьох. Тому будь-яка реакція на ваші пости є нормальною.

«Коли вона пише певну інформацію і потім ображається, що хтось вступає з нею в діалог, то, перепрошую, ви ж взяли на себе відповідальність і виклали це. Якщо ви хочете надіслати це приватно, то напишіть у закриту групу», — Олена Гірченко, психолог.

Чернігівці ж по-різному сприймають дискусії та провокації в соціальних мережах.

— Якщо тобі грубить людина, то також треба якось відповідати.

—  Я періодично писала, але потім зрозуміла, що немає сенсу, адже є якісь фейкові люди, які розпалюють конфлікт свідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із якою метою жителі Чернігівщини користуються інтернетом найчастіше

— Якщо людина так вважає, чому я повинна її переконувати в зворотному? Кожен має право на висловлення власної думки.  

—  Це не дискусія, це балаган просто.

Загалом психологи радять як онлайн, так і в житті уникати гострих провокаційних тем. Якщо й підтримувати суперечки, то виключно в рамках конструктиву та зі знайомими людьми.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button