Суспільство (відео)

Атрошенко і «паломники»: зірваний початок шістнадцятої сесії (Відео)

Десята ранку, початок сесії, утім, депутатські крісла пусті. Сесійну залу вщент заповнюють натовпи протестувальників. Їх кількість щохвилини збільшується. Шістнадцята сесія Чернігівської міської ради обіцяє бути гарячою. Починають її теж неспокійно.

Депутати врешті зібралися. Утім, ранувато. Бо мер Атрошенко, порушуючи регламент сесії, вирішив заслухати кожного протестувальника, організувавши собі особистий прийом громадян просто в сесійній залі. Дві години голосування не розпочиналося: депутати розважалися в телефонах, Атрошенко спілкувався з людьми.

Будь ласка, ви якось із чергою розберіться. Давайте якось спробуємо, щоб я спромігся, дай Боже, виступити модератором.

Відкрили сесію міської ради обурені батьки учнів Чернігівської ЗОШ № 9. Із листопада місяця їх хвилюють чутки про закриття ЗОШ або її об’єднання з іншим навчальним закладом. Чіткої відповіді на це запитання батьки не можуть ніде отримати.

«Ми зверталися і до Білогури, і до Конопацького. Відповідь одна – на сьогодні чіткої відповіді нема», — представник батьківського комітету Віра Петренко.

І так уже два місяці. Колектив школи налаштований рішуче захищати навчальний заклад. За школу вступається депутат від «Нашого краю» Микола Носко.

«До мене приходили батьки, я школу підтримую. Школа була, є і повинна бути», — депутат Чернігівської міської ради Микола Носко.

Серед тих, хто розпускає плітки про школу – депутат міськради, БППшник Сергій Воробйов. Про цей навчальний заклад він навіть писав у Фейсбуці, утім, у сесійній залі сидів тихенько, наче миша. Атрошенко батьків заспокоїв – школу ніхто чіпати не буде.

-Я вам як міський голова кажу, що це абсолютно безпідставні речі.

Заслухав Атрошенко і сповідь акціонерів Чернігівського м’ясокомбінату. Бабусі, які оточили мера, переконані, що бізнесмени, котрі нині займаються підприємством, розкрадають його майно. Мера попросили створити комісію та провести перевірку.

-Міська влада, правоохоронні органи, до яких ми зверталися, закрили очі на факти дерибану нашого підприємства.

«Будь ласка, фракції, надайте мені прізвища тих депутатів, яких ви делегуєте до складу цієї комісії», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Забрали час у депутатів і мешканці мікрорайону, який обслуговує новий об’єднаний 25-й маршрут.

-Яка оце розумна голова придумала об’єднати. Людина, яка оце зробила, вона їздить на роботу.

Люди скаржилися, що нові маршрутки ходять, як доведеться, у вихідні дні їх і поготів годі чекати. А відтак, пасажири запізнюються на роботу.

«Це додатковий аргумент на користь GPS-навігаторів. Треба їх встановлювати і все це фіксувати», — — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Завершальним акордом сесії-приймальні стала акція протесту просто в сесійній залі чернігівських підприємців, які торгують на зупинкових комплексах.

— Ми ж суспільство, ми не батраки, не холуї, не бариги. Не ображайте нас, ми платимо посильні податки.

Їхній бунт розпочався ще вранці під стінами міської ради. Вони протестують проти встановлення в Чернігові нових скляних зупинкових комплексів, бо торгувати у МАФах буде дорожче. Бояться підприємці, що їх взагалі можуть прогнати.

— Ми просимо вас не пропускати ці 10 млн це буде стартова позиція, щоб нас знищити. У нас закінчуються договори і чи будемо ми працювати, немає жодних гарантій.

Атрошенка так роздратували благання підприємців, що він розлютився не на жарт і одразу оголосив перерву. Відпочивати пішли і депутати, і бабусі, яких мер ще не встиг сьогодні заслухати. Регламент сесії почали затверджувати лише через кілька годин після її офіційного початку. На порядку денному – близько 30-ти питань.

Ще статті по темі

Back to top button