Суспільство (відео)

Атрошенко просить поліцію не ревнувати до «муніципальних» і обіцяє реанімувати відділок (Відео)

Цього разу ранкова нарада в Чернігівській міській раді пройшла без традиційного пафосу та підвищених тонів. Можливо, тому, що звітував не директор якогось із ЖЕКів чи представник служби зайнятості, а головний поліцейський Чернігова. Сергій Кагітін тезисно розповів про справи кримінальні нашого обласного центру.

 «За звітний період (5 місяців) у Чернігові зареєстровано 28 648 заяв про вчинення кримінальних правопорушень. На 2028 більше, ніж минулого року за аналогічний період. У середньому за добу реєстрували 190 заяв», — начальник Чернігівського міськвідділу поліції Сергій Кагітін.

За словами Сергія Кагітіна, в Чернігові почастішали випадки крадіжок, викрадення автомобілів і хуліганства. Вистачає в обласному центрі й проблем із наркозлочинністю.

«Щодо боротьби з наркозлочинністю. Виявлено 107 порушень. По 17 особах справа до суду направлена, по 18 – складені протоколи і по 44 – тривають досудові розслідування», — начальник Чернігівського міськвідділу поліції Сергій Кагітін.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко подякував за роботу головному поліцейському міста та заявив, що спільними зусиллями треба реанімувати поліцейське приміщення по Шевченка, 13.

«Є серйозне питання. Це приміщення Шевченка, 13, яке давно в аварійному стані. Як його врятувати – треба думати проектантам. Давайте спільно працювати», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також мер попросив у поліцейських толерантно ставитися до муніципальної поліції.

«Щоб була максимальна тісна співпраця з муніципальною поліцією. В частині хоча б підтримки її в профільній роботі. Прохання до поліціянтів не ставитися «ревностно» до цього підрозділу. Десь чув висловлювання з боку радника міністра, що назва «поліція» не повинна бути. Якщо проблема, то зробимо варту муніципальну», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також Владислав Атрошенко дав неоднозначне доручення – внести зміни до регламенту сесії і розширити перелік документів, за наявності яких депутати можуть отримувати, наприклад, бюлетені для голосування. Безперечно, це реакція на вакханалію, яка відбувалася на сесії під час голосування за зняття з посади секретаря мерії, коли бюлетені видавали незаконно – за паспортами, водійськими посвідченнями тощо. Тобто міський голова фактично визнав, що голосування відбувалося з грубими порушеннями регламенту.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button