Суспільство (відео)

Атрошенко вступив у конфлікт із представниками ТРЦ «Голлівуд», або Як на чернігівській сесії «майданівці» почубилися через паркінг (Відео)

Емоційним видався початок чергової, 12-ї, сесії Чернігівської міської ради. До сесійної зали прийшла ініціативна група активістів, які протестували проти бажання чернігівської міської влади збудувати підземний паркінг під площею Героїв Небесної Сотні – на місці, де колись стояв пам’ятник Леніну.

«Я була на Майдані. З першого до останнього дня. Я закривала очі нашим хлопцям, які лежали там. Я проводжала їх всіх в останню путь»,- Світлана Жимолостова, громадська активістка.

«Владиславе Анатолійовичу, ви неодноразово говорили у своїх виступах, що хотіли б залишити по собі якийсь слід. То я хочу сказати, що ви його вже залишили, проголосувавши 16 січня за закони, які призвели до того, що в нас сотні людей загиблі, поранені та покалічені, то не подвоюйте, будь ласка, свою пам’ять тим, що ви на площі Героїв Небесної Сотні. Побудуєте паркову»,- Світлана Здор, громадська активістка.

Проте не всі «майданівці», як виявилося, підтримали антипаркінгову позицію, зазначаючи, що можливе будівництво ніяк не спаплюжить цінностей Майдану та революції.

«Моя позиція – не брати до уваги ці всі… не буду казати. – Ти провокатор. Ось саме так мене називали під час Революції Гідності»,- Максим Коношевич, громадський активіст.

«Ніхто з нас зараз не може придумувати нові ідеали Майдану. І люди, які виходять проти паркінгів… я просто закликаю таких, як Світлана, не прикриватися Майданом, не прикриватися загиблими»,- Олександр Тарнавський, громадський активіст.

Міський же голова пов’язав організацію цієї акції з найбільшим торговельно-розважальним центром Чернігова.

«Я звертаюся насамперед до різних політичних сил, які представлені сьогодні торговельним центром «Голлівуд». Перестаньте влаштовувати цирк»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімітинг у міській раді: люди відстоюють площу Героїв Небесної Сотні

До речі, запланований паркінг, що його підтримує міська влада, передбачається поряд із майбутнім торговельним центром, який зводитимуть біля центрального ринку і який пов’язують уже з чернігівським міським головою.

Після заслуховування активістів нарешті «закипіла» і сесійна робота. Всі питання одержували підтримку в залі. Серед важливого.

«Сьогодні розглядали деякі зміни до бюджету. Насамперед це пов’язано з «червоною» зоною, новою хвилею коронавірусу, забезпеченням киснем міської лікарні №2. Також розглядали допомогу Чернігівському тролейбусному управлінню, на розвиток електротранспорту, та управлінню освіти. І найкраща новина для містян, що станом на сьогодні тарифи на тепло не збільшені»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш Край»).

Проголосували на сесії і питання щодо підтримки КП «Телерадіоагенція «Новий Чернігів». Загалом, на думку депутатів, це комунальне підприємство має більше працювати на покращення комунікації між міськими обранцями та чернігівцями.

«Переважна більшість містян не розуміла про склад міської ради, не знала про людей, до яких можна звертатися. Ми вважаємо, що комунальне підприємство повинно перш за все виконувати таку функцію та проводити періодичні ефіри, на яких можна ставити запитання до депутатів, знайомитись з їхньою діяльністю»,- Олександр Луценко, депутат Чернігівської міської ради («Наш Край»).

Акцентували на сесії і на необхідності покращення роботи громадського транспорту, особливо в умовах пандемії.

«Можливо, ми прийматимемо не тільки програми, а й налаштовуватимемо кількість транспорту який на маршруті є, яка повинна бути кількість транспорту на маршруті, щоб наші люди могли знати, до котрої години вони можуть дістатися додому. І щоб у години пік кількість транспорту була достатньою, зокрема в умовах «червоної» зони»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш Край»).

Загалом же на сесії прийняли багато питань для підтримки освіти, медицини й туристичної галузі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button