Суспільство (відео)

Сільські реалії Лукашівки: чим займаються люди «на селі» (Відео)

Село Лукашівка Чернігівського району – типове невелике українське село, що внаслідок постійних реформ уже втратило школу, клуб і поштове відділення, в процесі – руйнація медицини та бібліотеки. Ну, загалом усе, як у всіх. Серед варіантів дозвілля місцевих переважають польові роботи.

«Життя важке. Труднощі в кожного є. Зараз то косовиця, то збирання. То городи. Всюди навколо роботи вистачає», — Іван Васильович, житель села Лукашівка.

«Зараз відпочивати ніколи. Роботи багато – то сіно заготовляємо, то картоплю скошували. Ще мало починали прибирати», — Микола Ісакович, житель села Лукашівка.

«До церкви ходять. А то сидять у городах – і все свято. Відпочиваємо так», — Іван Іванович, житель села Лукашівка.

Допомагають виживати тільки місцеві фермерські господарства та близькість до міста. Відпочивають рідко, тому ці дні запам’ятовують надовго і про свята говорять із радістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільгосптехніка залишила село без газу

«Відбуваються. Молодці. День села буде. Ще якесь свято було, я вже забула», — Олена Григорівна, жителька села Лукашівка.

«Ось недавно був День Прапора, то концерт з Анісова був», — Валентина Олексіївна, жителька села Лукашівка.

«День села завжди раз на рік буває. А так наче так ловко. У городі розважаємось», — Ганна Петрівна, жителька села Лукашівка.

Розваги в городі – традиційний і головний вид розваг для людей переважно пенсійного чи передпенсійного віку. Адже молодь частіше вибирає роботу у великих містах. Проте люди не скаржаться, дякують фермерам за підтримку та вірять у світле майбутнє своєї громади.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button