Суспільство (відео)

АЗС у житловому масиві: куди дивиться влада (Відео)

Маленька Яна зазирає через сітку на газовози. Цистерни стоять тут із середини лютого. Щотижня приїжджають нові. Яна ще не розуміє, чому вони такі небезпечні, та добре усвідомлює, що тут їм не місце.

Принаймні так вважає Янина мама та й усі місцеві мешканці цього мікрорайону. Вони обурюються: у будівництві дитячого майданчика їм завжди відмовляла влада, а от газові заправки тут пориваються будувати мало не щороку.

— Ми кілька років просимо тут дитячий майданчик – сказали, що тут не можна, — Олена Ольховик, обурена мешканка.

Ще два тижні тому тут була автостоянка чернігівської Спілки автолюбителів. Та нині її орендує підприємство «Белтранснафта».

— Автостоянку як автогазозаправочного пункту, — Олександр Гашпар, громадський активіст.

Місцеві гуртуються та відпрацьовують стратегію боротьби із горе-забудовником. Кілька років тому їм уже доводилося відстоювати свою територію. За два метри звідси вже планували збудувати АЗС.

— Діти тут… У мене, наприклад, тут і я живу, і батько мій жив, і син із дітьми теж і ось поряд будинок, — Анатолій Рудий, місцевий мешканець.

Люди написали колективну заяву на ім’я міського голови. Владислав Атрошенко переконує: АЗС будують без його відома.

— Мер ні сном ні духом не знає. Нічого не знають, — Тетяна Мосіч, місцева мешканка.

Та місцеві мешканці чиновницьким словам не вірять – б’ють на сполох. Тим часом пожежники повідомляють: жодних дозволів і технічних умов вони не надавали. А для таких об’єктів законодавство визначило чіткі норми.

— Згідно з нормативними актами. До 10 метрів кубічних, — Віталій Дасюк, начальник сектору нормативно-правових документів.

Люди звертаються і до правоохоронних органів та переконують: якщо будівництво не зупинять – підуть на радикальніші методи. Перекриють рух транспорту на сусідній вулиці.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button