Суспільство (відео)

Багатодітна сім’я погорільця з Ніжина отримала гроші на дах: продовження історії (Відео)

Самотній батько п’ятьох дітей з Чернігівщині нарешті отримав підтримку чиновників після нищівної пожежі

Історія чоловіка розчулила глядачів навіть за океаном.

Батько-одинак, який зостався на згарищі з п’ятьма дітьми, розчулив усю країну. Історію Сергія Хондогого журналісти розповідають для того, аби привернути увагу до його біди та допомогти чоловікові зберегти в родині власних діток, яких покинула мати, йдеться в сюжеті .

Будинок спалили діти Сергія – поки він шив черевики у майстерні, троє середніх синів потайки курили на горищі. Навчилися цьому в інтернаті, куди потрапили після розлучення батьків – два роки тому вагітна вшосте їхня мама пішла з родини. Тепер дітей можуть забрати в той-таки інтернат. Цього самотній батько боїться, наче вогню.

У центр реабілітації журналісти прибули без попередження. Недовга прогулянка з камерою уздовж території – і є перші докази порушення дисципліни. На території курять дівчата, а вихователі на це не реагують, натомість запевняють, що діти їли яблука, хоча куріння зафільмовано журналістами на відео. Із ним знімальна група пішла до директора закладу.

«Звичайно, будуть серйозні розборки після цього», — пообіцяв директор центру реабілітації «Надія» Анатолій Писанка.

Сергій же досі розбирається із наслідками пожежі, котрої могло б і не бути, якби діти не навчилися курінню в інтернаті. На заклики про допомогу погорільцям в місцевій пресі вже відгукнулися небайдужі ніженці – вони несуть дітям солодощі та одяг. Було б ще, куди його скласти. Соціальні працівники принесли дітям нові ковдри та постільну білизну та просять відмити поверхні від сажі, бо тканини будуть чорні. Розчулені глядачі дзвонили з усієї України і навіть з інших континентів – зокрема, США. Кілька сімей готові тимчасово прийняти погорільців у себе. Батько ж не втрачає надію, що зможе зимувати всією сім’єю вдома.

Ніжинські депутати знайшли гроші у місцевому бюджеті і вирішили компенсувати витрати на відновлення покрівлі, а до початку опалювального сезону за обласною програмою встановлять твердопаливний котел. За два дні завдяки сюжетам ТСН вдалося зібрати гроші на косметичний ремонт кімнат, що не згоріли – тож принаймні дві кімнати будуть готові до зими. Соціальні працівники вірять, що батько впорається, от тіки б йому ще пару жіночих рук у поміч.

«Він дуже гарний батько, дуже любить своїх дітей. Якби в житті так склалося, що поруч була жінка, яка б його підтримала у всіх його починаннях, то це одна б зі зразкових родин була», — переконана директор Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кучеровська.

Журналісти ж іще раз спробували достукатися до рідної матері дітей, яка живе в селі за 15 кілометрів та виховує шосту дитину. Однак жодного слова від жінки добитися не вдалося. Телефоном її матір, бабуся дітей, пояснила, що подружжя розійшлося ворогами. Але, попри все бабуся запевняє, що чекає на онуків і готова їм допомагати у біді.

«Ми їх сильно любимо і хочемо забрати», — каже вона. Але показати побутові умови, в які запрошує дітей, навідріз відмовляється.

Поки дітям нема куди вертатися – після зміни в таборі трьох синів соціальні служби прилаштували у санаторій, а ще одного поселили у ніжинському реабілітаційному центрі. Із батьком на згарищі зараз живе найстарша Катруся. Наразі ж кожен може допомогти чоловікові відбудувати житло та зберегти біля себе своїх діток.

Реквізити для безготівкового поповнення банківської карти батька:

Банк отримувача: КРД АТ «Райффайзен Банк Аваль»

Код банку (МФО): 322904

Отримувач: КРД ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» Хондогий Сергій Васильович

Код банку (ЄДРПОУ): 23494105

Розрахунковий рахунок банку 26258003834

Призначення платежу (бухгалтерський зміст проведення): Поповнення карткового рахунку Хондогий Сергій Васильович № 1264235200

Для готівкового поповнення карти: 4188 3720 9058 5638

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button