Суспільство (відео)

У Чернігові відома художниця провела урок малювання для «першачків» (Відео)

Уроки малювання для першокласників від відомої художниці. В Чернігові дітлахи навчаються творчості в школі безпосередньо у митців.

«Може, завдяки таким зустрічам у моїх першачків прокинеться талант, хист до малювання і виросте така відома чи відомий художник на всю Україну»,- Оксана Федорченко, вчитель початкових класів вищої категорії чернігівської ЗОШ №35.

До міської школи №35 завітала відома чернігівська художниця Оксана Корнієнко, щоб своїм прикладом прищепити дітлахам любов до надзвичайно корисного виду творчості. Адже малювання – це розвиток уяви, дрібної моторики рук, пам’яті, уваги.

«Малювання – це найперше, за що береться маленька дитина. Вона бере олівці, пензлика, фарби та починає творити. І для дитини не важливо, має вона художній хист чи не має, їй усе подобається, що вона пише. І, звісно, картина, зроблена руками маленького художника, для батьків – це найкращий предмет гордості»,- Оксана Федорченко, вчитель початкових класів вищої категорії чернігівської ЗОШ №35.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Мамо, не дзвони. Я живий»: матері «майданівців» і загиблих на війні дали оцінку подіям Революції Гідності (Відео)

«Я завжди за те, щоб дати дитині таку свободу творчості. Нехай малює, як вона бачить, як вона відчуває. Дитина повинна розвивати свої якісь навички. Біда оцих всіх художніх закладів, що вони ламають, переучують. А кожна дитина – геніальна»,- Оксана Корнієнко, чернігівська художниця, член Національної спілки художників України.

Діти познайомились із творчістю художниці, з особливостями її «почерку», отримали маленьку лекцію щодо азів малювання. Цікавинкою зустрічі стало творення дітлахами малюнків. Автор кращого отримав від художниці приз – її картину. Малювали діти домашніх улюбленців.

«Я люблю малювати тварин. Це весело. Я люблю малювати своїх улюбленців, а ще що я захочу».

«Я люблю котів. Я люблю малювати тварин. Котиків. – Чому? – Тому що в мене домашній кіт. Маркіз».

«Тварин подобається малювати. – Яких тварин? Котиків. – Чому? – Тому що вони пухнаті і вони мені подобаються».

«Мені подобається малювати, тут можна дізнаватися, як малювати картини і як малювати гарні картини».

Загалом запрошення таких талановитих гостей для чернігівських школярів – звична практика. Поети, військові, казкарі, кулінари та багато-багато інших представників професій і покликань ідуть до дітей прямісінько в класи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button