Суспільство (відео)

Баталії навколо крісел директорів закладів культури (Відео)

Сьогодні в обласній державній адміністрації розглядали документи кандидатів на заміщення вакантних посад у закладах культури.

На засіданні обговорювали вакантне місце директора Молодіжного театру. Утім, ажіотажу навколо цієї посади не виникло.

— Геннадія Сергійовича я знаю дуже добре, його роботу як керівника, на сьогодні театр працює і втілює гарні нові цікаві творчі проекти, — Олександр Левочко, директор департаменту культури і туризму національностей і релігії ОДА.

Тож очевидно, що в Молодіжному театрі кадрових змін не відбудеться. Воно й не дивно, адже скласти конкуренцію заслуженому діячу мистецтв України Геннадію Сергійовичу Касьянову в Чернігові ніхто не може.

А щоб, так би мовити, не відкладати в довгий ящик, другу половину засідання комісія присвятила іншому вакантному кріслу. До речі, до всіх кандидатів висувають професійні вимоги для подання кандидатури.

— Відповідно до закону, керівником державного та комунального закладу культури може бути особа, яка має вищу освіту та яка працює у сфері культури не менше трьох років, володіє державною мовою, виконує відповідні посадові обов’язки, — Марія Вознюк, прес-секретар, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини.

Кожен із кандидатів надав детальну інформацію щодо своєї освіти та досвіду роботи, підкріплючи сказане рекомендаційними листами від діячів мистецтв. Утім, кандидатура Ніни Ральченко – нинішнього директора художнього музею – громаді і так знайома. А от про Світлану Власенко відомо небагато, окрім того, що наразі вона вже кілька років поспіль обіймає посаду заступника начальника управління культури та туризму.

— Я вважаю, ми чітко усвідомлюємо, що на наступному засіданні голосуватимемо, але після того кандидатура ще повинна пройти затвердження на сесії обласної ради і по комунальному закладу Молодіжного театру, — Наталія Романова, заступник голови керівник апарату Чернігівської ОДА.

Тож хто буде наступним директором художнього музею та очільником Молодіжного театру, наразі так і залишається таємницею. Інтрига збережеться до дня голосування, результати якого ми дізнаємося тільки за два тижні.

Ще статті по темі

Back to top button