Суспільство (відео)

Камасутра, шоколадне серце та солодка медицина: шококреатив у Чернігові (Відео)

Смачний та енергетичний, білий, чорний і молочний. Сьогоднішній День шоколаду відзначають усі ласуни та ласунки. Із какао-бобів тропічної Південної Америки та Африки створено неймовірний продукт, що користується шаленою популярністю.

«Шоколад корисний тим, що він дуже добре покращує настрій. Під час розумових навантажень ми маємо з’їсти чорний шоколад. Якщо болить горло, можна з’їсти трохи розтопленого шоколаду. Бо він дуже добре впливає на голосові зв’язки», — розповідає Ольга Петрів, шоколатьє.

Вибираючи шоколад, важливо не помилитись. Адже підробок удосталь. Пальмова, кокосова олії, інші рослинні жири можуть завдати шкоди здоров’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайм-менеджмент і шоколад врятують чернігівців від синдрому хронічної втоми

«За смаком він не буде надто відрізнятись, проте не дуже корисний для нашого організму», — відзначає Ольга Петрів, шоколатьє.

Шоколатьє дають кілька порад, як відрізнити справжній шоколад. Водночас зазначають: інколи варто дивитись не лише на ціну, але й на склад продукту.

«Коли ви ламаєте плитку шоколаду, повинен бути характерний хрускіт, так, як ми пальцями хрустимо. Поверхня має бути глянцевою, сам розріз матовим. І ще: шоколад тане за температури нашого тіла. Якщо ви його покладете до рота, то він має повільно та приємно танути. Якщо він тане надто швидко, отже, туди додають якісь рослинні жири», — говорить Ольга Петрів, шоколатьє.

Шоколад – це какао-боби та цукор. Білий шоколад – це ще й шоколадне масло. Решта складових так званої шоколадки – це продукт нашої фантазії, у своєму складі він може мати і фрукти, і мармелад, і горішки тощо. Та й за формою може бути різним – починаючи від кілограмових плиток і закінчуючи романтичним серцем або ж колекцією для дорослих. Відвідувачі «Львівської майстерні шоколаду» заряджаються в цьому солодкому клондайку позитивною енергією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадна «Нутелла» та імперія масла: в Коропі виробляють особливу продукцію

«Це те, чим можна розбавити свої сірі будні, якщо вони інколи настають».

«Шоколад завжди приносить радість, його люблять як дорослі, так і дітки».

«Він просто солодкий. Що може бути смачніше за солодощі?».

Виготовити шоколад можна і в домашніх умовах. Головне – мати якісну сировину. Шоколадні майстер-класи для дітей проводять і в «Львівській майстерні шоколаду». Адже що може бути смачніше для дітлахів, ніж солодощі, створені власними руками?

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button