Суспільство (відео)

Баталії з гуманітаркою, нові тролейбуси до Подусівки та снігова боротьба: нарада в ЧМР (Відео)

Блокбастер із гуманітаркою на території тролейбусного управління, тролейбуси з автономним ходом і цапи-відбувайли за не почищене від снігу місто – це основні тези, над якими мудрували на черговій ранковій нараді в Чернігівській міськраді. Насамперед – про хороше. У Чернігові нарешті з’являться тролейбуси з автономним ходом.

«Постачальник планує робити поставку наступного тижня», — Руслан Ємець, начальник КП «Чернігівське тролейбусне управління» ЧМР.

Планують запустити такий тролейбус на Подусівку вже в першому кварталі 2024 року.

Великого резонансу в Чернігові минулого тижня наробила публікація в одному з місцевих пабліків про розкрадання гуманітарної допомоги, що надійшла разом із 10 автобусами з Литви.

Міську владу звинуватили в роздаванні гуманітарної допомоги наближеним. У мерії ці звинувачення відкидають, утім, виявляється, литовська гуманітарка дійсно зберігається на території тролейбусників.

«Нічого на підприємстві, це я точно кажу, не роздавалося. Щодо гуманітарки, то в нас в одному з приміщень зберігається та гуманітарка, яка надійшла разом з автобусами. Гуманітаркою опікується міська рада. Ми, скажемо так, маємо такий стосунок до неї, що відкрили-закрили і більше нічого. Більше запитань від громадян, які в це повірили й у великій кількості намагалися отримати ту гуманітарку», — Руслан Ємець, начальник КП «Чернігівське тролейбусне управління» ЧМР.

Ця ситуація спричинила резонанс не лише в соціальних мережах – на територію тролейбусного управління перевіряти факт порушення приїжджали співробітники поліції та СБУ. Наразі офіційних повідомлень про цю історію немає. На нараді ж пояснили, що цю гуманітарну допомогу відкрито отримають жителі міста, які стоять на обліку в терцентрах.

«Будуть постачати гуманітарну допомогу в Пункти незламності, там цукор, мівіна, чай, кава. Решту гуманітарки через виконком прозоро передаватимуть у терцентри, і представники терцентрів роздаватимуть гуманітарну допомогу мешканцям Чернігова, які її потребують. Також там є дитяче харчування – це буде надаватися Мазур Олесі в міський центр, щоб надалі роздати багатодітним сім’ям чи тим діткам, які потребують цієї допомоги», — Сергій Фесенко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради ЧМР.

Цього тижня на нараді в міській раді прозвітували і про ситуацію з чищенням снігу. Оскільки чернігівці скаржаться на нечищені дороги та тротуари. Таку проблему можемо спостерігати в багатьох районах міста.

З’ясувалося, що проблема зі снігом у місті пов’язана не лише з тим, що бракує техніки та працівників, але й з тим, що під під’їздами припарковані автомобілі, які заважають працювати снігоочисній техніці.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button