НовиниСуспільство (відео)

Музичні тролейбуси: ЧТУ думає над новим репертуаром (Відео)

Такий святковий музичний супровід із різдвяними піснями в чернігівських «рогатиках» підходить до свого завершення. Адже експеримент запровадили на період новорічних свят. Більшості пасажирів новація сподобалась і містяни в соцмережах обговорюють можливість його продовження.

Також ми поцікавилися думкою пересічних чернігівців.

«Мені подобається, це гарно. Я люблю музику, а в нових тролейбусах їздити взагалі – одне задоволення».

«Це піднімає настрій, заходиш до тролейбуса – і зразу стає радісно».

«Ідея гарна, чом би і ні? Не чуєш чужих сварок та обговорень, слухаєш мелодію, дуже гарно».

«Різні пісні, але бажано якби тільки українські… »

«Чула, щойно грала. Це чудово, дуже сподобалось. У людей піднімається настрій. Хотілося б українських пісень, якби зробили».

У тролейбусному управлінні також задоволені результатом експерименту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тролейбусна схема: мільйони інвестицій від Шпака

 «Загалом можна сказати, що людям сподобалось, у нас багато позитивних відгуків. Дуже дивно насправді, бо, коли людям подобається, то вони зазвичай про це не кажуть, а коли навпаки – то повідомляють одразу. Є, звісно, негативні, здебільшого це від пенсіонерів. Але позитиву багато – як від пасажирів, так і від кондукторів. Вони кажуть, що з музикою веселіше працювати і день проходить удвічі швидше», — речник КП «ЧТУ» Микита Вікторов.

А от водій цієї музики не чує, вона грає тільки в салоні, тож це не заважає безпеці руху. Та щоб зробити супровід на постійній основі, тепер треба продумати репертуар.

«Можливо, не на кожній зупинці, а на найдовших відрізках дороги. Якісь спокійні мелодії щоб лунали. Ми роздумуємо над такою ідеєю, треба, щоб репертуар був нейтральним і подобався максимальній аудиторії – молодим людям, середнього віку та пенсіонерам».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лютий форсаж»: у тролейбуса на повороті відвалилося колесо

На жаль, музичний супровід можливий не в усіх «рогатиках». Бо для цього використовують автоінформатор, він встановлений тільки в нових тролейбусах. Та в управлінні планують й інші приємні сюрпризи до майбутніх свят, для цього перейматимуть досвід інших міст.

Журналіст: Марина Шолох

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button