Суспільство (відео)

«Батьківське серце»: дітям загиблих бійців вручили іменні кулони (Відео)

1 червня, до Дня захисту дітей, у Чернігові дітям загиблих Захисників України вручили пам’ятні іменні кулони «Батьківське серце».

«На жаль, із 2014 року в країні продовжується війна, і ми повинні в умовах воєнного стану відзначати свято наших дітей.Діти – наше майбутнє. Наші майбутні патріоти, тому без дітей, без нашого майбутнього не буде Незалежної нашої Держави», — Олег Гончарук – військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК і СП.

Під час вручення іменні кулони отримало 10 дітей, батьки яких загинули під час російсько-української війни.

«Ми запросили діточок наших загиблих воїнів. Вручили їм кулони «Батьківське серце» за підтримки ГО «Бойове братерство України». Сам кулон вручається дітям наших воїнів, які загинули з початку 2014 року, а також тим, чиї батьки загинули під час активної фази бойових дій. Ми знаємо, що саме під час активної фази дуже багато воїнів, на жаль, загинули, поклали свої голови, аби зупинити цю навалу, яка йшла через Чернігів на столицю нашої держави», — Олег Гончарук – військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК і СП.

Кулон має вигляд серця, навколо нього – терновий вінок із краплинками крові. На звороті кулона викарбувано прізвище та ім’я загиблого Захисника. Також до нього додається іменне посвідчення.

«Уже дев’ятий рік поспіль на нашій території йде війна, наші люди гинуть у цій війні і страждають. З 2014 року багато наших Захисників віддали своє життя за те, аби ми остаточно вигнали загарбника з нашої території та почали будувати нашу країну. У День захисту дітей ми шануємо вас, тому що батьки, які загинули, продовжують жити в дітях», — Дмитро Красильников – командувач військ ОК «Північ».

Вручення пам’ятних кулонів здійснюють із 2014 року. Їх вручають дітям загиблих Захисників по всіх районних територіальних центрах. Загалом кулони передано 48 дітям.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button