Суспільство (відео)

Без мінувань і з представниками всіх депутатських фракцій: у Чернігові відбулася позачергова сесія міської ради (Відео)

За ініціативи 14 депутатів Чернігівської міської ради в Чернігові скликали 31-шу позачергову сесію, яка налічувала 16 питань порядку денного, депутатські запити та традиційний пункт «Різне». До зали зібралися представники всіх депутатських фракцій. На щастя, це засідання, на відміну від інших, обійшлося без повідомлень про замінування. Розпочали роботу з нагородження за високі спортивні досягнення за підсумками 2022 року чернігівських спортсменів і тренерів, які гідно представляли Чернігів та Україну на найвищих світових змаганнях серед спортсменів-осіб з інвалідністю. Зокрема, на Зимових Паралімпійських і Літніх Дефлімпійських іграх. Вони отримали Подяки та грошові винагороди.Далі затвердили нову редакцію «Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії та Державної спецслужби транспорту на 2023 рік», до якої додали ще дві частини.

Розглянули та погодили нові правила благоустрою, за які, до речі, не змогли проголосувати на минулому засіданні.

«Цим рішенням пропонується, аби всі ті, хто вивозить рідкі побутові відходи, були зобов’язані вести ці відходи не в Стрижень, не в посадку, а безпосередньо на станцію прийому стічних вод на КП «Водоканал». Бо на сьогодні є поодинокі випадки, коли юридичні особи задля того, аби не платити гроші, виливають у непотрібному місці ці відходи. А цим рішенням вони зобов’язуються везти туди, куди законом передбачено», — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

Далі великий блок питань стосувався звітів керівників комунальних підприємств і профільних управлінь. Зокрема, в.о. Генерального директора ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» Дмитра Аркатова.

«Я думаю, що буде багато питань у депутатів, які пов’язані із завершенням терміну оренди та поверненням цілісного майнового комплексу в комунальну власність, яке ми очікуємо після 20 серпня, коли договір закінчується. І підготовка до опалювального сезону 2023-2024 років. 20 днів буде щонайменше, щоб підготуватися до звіту, а то й більше. Тому прошу підтримати цей проєкт рішення», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Також на наступному пленарному засіданні заслухають звіти: Генерального директора КНП «Чернігівська міська лікарня №2» В’ячеслава Кухаря, директора КП «Чернігівводоканал» Сергія Малявко. А керівник Чернігівської окружної прокуратури проінформує депутатів про стан законності, боротьби із злочинністю та результати діяльності прокуратури на території м. Чернігова. Утім, один звіт депутати таки заслухали – від начальника управління освіти Василя Білогури, проте не обійшлося без дискусій – у якому порядку звітувати.

«Стосовно пропозиції пана Білогури, то я пропоную залишити все так, як є. Тому що ми маємо голосувати за це як за проєкт рішення і затверджувати цей звіт. А якщо пан Білогура хоче, щоб його не затверджували, а щоб він розповів якусь казку – так не буде, будете звітувати у встановленому законом порядку, і ми будемо приймати рішення або не приймати», — Марина Рейко, депутат Чернігівської міської ради восьмого скликання.

«Норма законодавства говорить про те, що при прийнятті цього рішення має бути розгляд питання на найближчому пленарному засіданні, але не раніше ніж через 20 днів. Тому, на ваш розсуд, я говорю про те, що якщо ми зараз не проголосуємо за п’яте питання… Я готовий прозвітувати та проінформувати в пункті «Різне». А якщо проголосуєте, то це буде на наступну сесію. Але ще хочу акцентувати, про що зауважували депутати, окремого прийняття якогось рішення щодо звіту не передбачається. Тобто депутати мають право заслуховувати, ставити питання, але якогось окремого міфічного рішення, принаймні я, в законодавстві не знайшов», — Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

Більш докладно про звіт ми розкажемо в окремому сюжеті, а також про блок земельних питань і податків.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button