Суспільство (відео)

Десятка інфраструктурних щасливчиків: на які об’єкти в області витратять 5,5 млрд грн (Відео)

П’ять із половиною мільярдів гривень витратять цьогоріч на реалізацію державної програми «Велике будівництво» на Чернігівщині. Ці гроші фактично спрямують на десять великих інфраструктурних проєктів. Про це йшлося сьогодні під час брифінгу в Чернігівській облдержадміністрації.

«Наймасштабніший проєкт – це капітальний ремонт автомобільної дороги М-01 «Київ – Чернігів – Нові Яриловичі». Протяжність дороги – 80 кілометрів. 37 із них по Чернігівській області. 45-50 см шару. Буде досить міцною. На ділянці від Києва до транспортного вузла Кіпті будуть встановлені нові дорожні знаки, нанесена сучасна горизонтальна розмітка, влаштоване зовнішнє освітлення», — Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська журналістка стала спікером ОДА

Обійдеться вся ця дорожня краса в п’ять мільярдів гривень. Інші проєкти – суттєво дешевші. Створення та модернізація приймальних діагностичних відділень у дев’яти опорних лікарнях області затягне на 100 мільйонів гривень. Приблизно стільки ж спрямують на реставрацію історико-культурного заповідника «Качанівка». Солідний шматок державних коштів перепаде освітній галузі.

«Передбачено будівництво нової школи в селі Григорівка Бахмацького району. Там навчаються 98 дітей. Тому на часі й облаштування комплексного спортивного та баскетбольного майданчика і смуги перешкод. Загальна вартість об’єкта – 65,4 млн грн. Також запланований капітальний ремонт Городнянської школи №2. Ще одна школа – в селі Журавка Варвинського району. Там навчаються 235 дітей. Крім того, цього року запланований капітальний ремонт гімназії в Ічні. Споруду відновлювали після часткової руйнації внаслідок вибухів боєприпасів у жовтні 2018 року», — Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Також у межах програми «Велике будівництво» в приміщенні Молодіжного центру планують створити Хаб соціального партнерства, реконструювати філармонійний центр і хірургічний корпус ЛОР-відділення Чернігівської обласної лікарні.

Журналіст — Павло Солодовник

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button