Суспільство (відео)

Безкоштовні заняття для дітей: у Чернігові реалізують проєкт СпівДія. Діти (Відео)

Палітри, фарби і трафарети – в Чернігові для дітей проводять безкоштовні заняття з малювання та творчості. Все – в межах національної програми СпівДія. Діти, що працює на базі молодіжних центрів. Крім того, СпівДія також має кілька напрямів роботи, що теж реалізуються на Чернігівщині, це гуманітарна та психологічна підтримка, а також юридичний супровід і підтримка підприємців.

«СпівДія – це першочергово про молодіжні центри та про молодіжні простори. Це про ті сервіси, до яких молодь може долучитися, аби включитися в ті процеси, що відбуваються зараз. Ми розуміємо, що молодь зараз захищає і допомагає цивільним та військовим. Молодь долучається до процесу роботи шелтерів, так само і це є один із компонентів. Він навчальний і тут також залучена молодь.

Проєкт СпівДія. Діти – це така національна програма, що спрямована на роботу з дітьми. На базі молодіжних центрів і молодіжних просторів», — директорка Чернігівського обласного молодіжного центру Ірина Сімонова.

Заняття для діток відбуваються щотижня за насиченою програмою, що передбачає освітні, творчі та розвиваючі уроки.

«Сьогодні в нас відбувається відкрите заняття з малювання для всіх зацікавлених дітей, які проживають у місті Чернігові або з області. Діти малюють на футболках або шоперах акриловими фарбами.

Малюнки діти обирають самостійно, ми їм запропонували різноманітних героїв, або це інша природна тематика – дерева та інші рослини. І є можливість також самостійно намалювати малюнок, вирізати його і нанести за допомогою фарби», — координатор проєкту СпівДія. Діти Чернігів Анастасія Ращупкіна.

Також свої вироби дітки прикрасили патріотичною символікою.

«Я планую в цій футболці ходити на заняття, сюди ж, до молодіжного центру. А прапор наш обрав тому, що він красивий, а ще в ньому є мій улюблений колір – жовтий», — учасник проєкту СпівДія.Діти Чернігів Костянтин.

«Я малюю на рукавах український прапор, а решту беру з трафарету», — учасниця проєкту СпівДія.Діти Чернігів Софія.

Обласний молодіжний центр уже набирає нові групи діток для занять на постійній основі у жовтні.

«Вікова категорія, яких ми набираємо, це 5 – 12 дітей, ми їх об’єднуємо у вікові групи і таким чином працюємо за сталою програмою, яка в нас є, яка працює по всій Україні в різних хабах

Це різноманітні майстер-класи, розвиток творчості дитини, ігри та багато іншого. І також зустрічі з різними відомими людьми, які проживають у місті Чернігові. Сюди ж входять різноманітні екскурсії та походи», — координаторка проєкту СпівДія.Діти Чернігів Анастасія Ращупкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр з Чернігівщини зняв гумористичний ролик про вчительку і дистанційне навчання

Дізнатися всю докладну інформацію про проєкт, а також залишити заявку на участь можна на фейсбук-сторінці Чернігівського обласного молодіжного центру.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button