Суспільство (відео)

Безпека під час опалювального сезону: спеціалісти ДСНС провели профілактичний рейд (Відео)

«Знаєте, за яким номером треба телефонувати в разі пожежі ? – Ні… А, ну 101! – 101 – Правильно».

Так чернігівські рятувальники інформують жителів приватних будинків про небезпеку, яку в собі приховує початок опалювального сезону: згідно зі статистикою, восени та взимку через неправильне поводження з пічним і газовим опаленням, недотримання правил пожежної безпеки в побуті, порушення вимог використання побутових приладів зростає кількість пожеж.

«Ось вам листівка, що треба робити та за яким номером телефонувати».

Володимир Стефановський проживає в приватному будинку на околиці Чернігова, вдома в чоловіка газовий котел, який, за його словами, працює вже протягом 23 років. Головний секрет довготривалого та безпечного користування технікою, зізнається чоловік, – дотримання правил експлуатації.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чемері згоріла дерев’яна Михайлівська церква та її унікальні звірі (Фото)

«Так-так-так, це дуже серйозно.

Не всі знають. Багатьом людям треба підказати. Я, наприклад, що не розумію, то завжди запитував, а люди можуть поставити і забувають, що треба чистити, робити»,- Володимир Стефановський – житель приватного будинку.

Загалом через несправність або неправильне користування піччю за 11 місяців поточного року виникло 87 пожеж, – зазначає головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Головного Управління ДСНС у Чернігівській області Валерія Аніч.

«Від початку року на території Чернігівського району загинула одна людина в пожежі, спричиненій порушенням правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей»,- Валерія Аніч – головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Чернігівській області.

У зв’язку з цим чернігівські рятувальники проводять рейди серед місцевого населення, щоб інформаційно ознайомити жителів приватних будинків з основними правилами безпеки задля запобігання пожежам і з невідкладними діями в разі займання.

«Пожежа може статись. У нас тут було колись – стояк загорівся у людей, то треба так викликати і чистити. Це обов’язково. 

Потрібно розповідати людям, щоб якась була техніка безпеки»,- Ольга Ніконова – жителька приватного будинку.

Рятувальники вкотре нагадують: дотримання простих правил безпеки під час використання пічного та газового опалення здатне врятувати ваше життя та оселю.

«Під час використання пічного опалення треба дотримуватися основних правил: перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димарі від сажі, біля кожної печі на підлозі слід покласти металевий лист, розміром 50*70 сантиметрів. Усі пічки мають бути заштукатурені та побілені. Заборонено залишати розпалені печі без нагляду або під наглядом дітей. Також заборонено користуватися печами, які мають тріщини, та розміщувати горючі речовини біля них»,- Валерія Аніч – головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button