Суспільство (відео)

Діти з Чернігова придбали бінокль для прикордонників (Відео)

Від початку повномасштабного вторгнення діти з Чернігова не залишаються осторонь і також долучаються до наближення Перемоги. Так, учні приватного ліцею організували благодійний ярмарок, щоб зібрати 18 тисяч гривень на придбання бінокля для наших військових, які стежать за кордоном на білоруському напрямку.

«Наші діти, які навчаються в нашому ліцеї, розуміють, що зараз треба допомагати нашим військовим, бо міцний тил – це ще один крок до Перемоги

На цьому благодійному ярмарку діти продавали свої солодощі, які вони готували разом із батьками, батьки ці солодощі купували, тобто вони зробили, а потім ще й купили ці солодощі. Наша мета була – зібрати на бінокль, і ми її закрили за один день, дуже раділи цьому», — директор приватного ліцею Діана Кравчук.

Юні волонтери поділилися своїми враженнями від благодійного ярмарку та розповіли, як відбувався захід.

«Це було дуже весело. Біля школи стояли 5-6 столів, там були смаколики з цінниками, треба було купувати. Я останні три, два сам з’їв, а один віддав безкоштовно.

Всі купили за одну хвилину, у нас була ціль – зібрати кошти. Щоб наблизити Перемогу», — – учні ліцею Тимур, Захар, Роман.

Діти передали керівнику прикордонного підрозділу оптичний прилад фірми Vortex із 15-кратним збільшенням, що буде невід’ємною допомогою нашим захисникам на службі.

«Прирівнюється практично до морського бінокля, тут зум дуже гарний, з цим оптичним приладом здійснюватимемо спостереження.

Територією України, так і по закордонню.

Із метою виявлення будь-яких правопорушень і громадянами України, які порушують режимні обмеження, введені під час воєнного стану, а також виявлення спроб порушення державного кордону з боку сусідньої держави.

Наприклад, якщо людина без будь-яких оптичних приладів може спостерігати за іншою людиною на відстані 200-300 метрів, залежно від погодних умов, то, звісно, з таким оптичним приладом порушника чи, наприклад, просто людей, які проходять по цій ділянці, можна буде побачити на відстані приблизно 1,5-2 км», — – керівник прикордонного підрозділу Віктор.

«Сьогодні цей бінокль доставимо нашим військовослужбовцям, які несуть службу безпосередньо на кордоні для

Покращення та комфортнішого несення служби, скажемо так, для того, щоб вони могли раніше і завчасно виявити як порушників державного кордону, так і будь-яких інших осіб, які намагаються незаконно проникнути на територію держави, країни», — – керівник прикордонного підрозділу Віктор.

Крім бінокля, юні волонтери передали прикордонникам свої малюнки – так вони демонструють свою вдячність нашим воїнам і підвищують бойовий настрій. Також висловили й свої побажання нашим захисникам.

«Скорої Перемоги, здоров’я, не голодні щоб вони були, без травм. Щоб поверталися живі та не потрапляли в полон», — Тимур, Захар, Роман.

Українські діти дуже швидко подорослішали за останні роки, бо вони вже з юного віку знають, що таке боротьба за країну, любов до неї та допомога задля спільного майбутнього.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button