Суспільство (відео)

Безпекова ситуація в начальних закладах Чернігівщини (Відео)

85% закладів освіти області наразі працюють в очному режимі, адже мають належно облаштовані укриття. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

«Тут і вища освіта, заклади фахової передвищої освіти, профтехосвіта, дошкільна, середня освіта. Тобто якщо все підсумувати, то з 890 закладів освіти 754 мають укриття, які готові до використання», — Юрій Музика – начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

За словами Юрія Музики, в 2023 році понад 150 закладів освіти Чернігівщини були облаштовані належними укриттями, таким чином підготовлені до навчального процесу у форматі офлайн.

Водночас 134 заклади освіти області досі залишаються без укриттів.

«Серед них 28 шкіл, 98 садочків і 8 закладів позашкільної освіти. Робота над облаштуванням укриттів у закладах освіти не зупиняється, вона триває постійно. На сьогодні у 37 закладах тривають ремонти», — Юрій Музика – начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Також під час брифінгу Юрій Музика зазначив, що в навчальних закладах області посилено триває процес покращення безпекових умов учнів та освітян. Це пов’язано з багаторазовими повідомленнями про буцімто замінування закладів освіти.

«98 закладів освіти сьогодні охороняють суб’єкти охоронної діяльності. Це безпосередньо фізична охорона, що знаходиться в закладах освіти. Приблизно 300 закладів обладнані тривожною сигналізацією, так званою тривожною кнопкою, завдяки чому працівники адміністрації закладу освіти мають можливість швидко викликати охорону, аби врегулювати надзвичайні ситуації. 98 будівель облаштовані системою зовнішнього та внутрішнього спостереження. Щоб убезпечити максимально дітей, спільно з управлінням поліції в області, спільно з ДСНС здійснюються заходи, що сприяють налагодженню безпечних умов в закладах освіти», — Юрій Музика – начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Одним з аспектів покращення безпекових умов у закладах освіти області є створення на їхній базі «класів безпеки». Це навчально-методичні кабінети, де проводять заняття для дітей з основ правил пожежної та мінної безпеки, а також безпеки життєдіяльності загалом. Начальник управління освіти та науки Чернігівської ОДА Юрій Музика зазначив, що на сьогодні в навчальних закладах області відкрито 30 «класів безпеки».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button