Суспільство (відео)

Міжнародний День гіда й екскурсовода: про важливість професії та її розвиток у Чернігові (Відео)

21 лютого – міжнародний День гіда. Людини, яка в собі несе історію міста та бере на себе відповідальність розкривати туристам незвідане. Людини, яка здатна закохувати в міста.

«Це ті люди, завдяки яким ми пізнаємо міста, коли подорожуємо. Це ті люди, які трансформують наше уявлення про країни, в які ми потрапляємо. Сьогодні гід – це насамперед обличчя міста, до якого ми їдемо. І завдяки екскурсії гіда змінюється наше враження від того, де ми побували і що ми побачили. Це те, з чим у нас буде асоціюватися місто, село, країна, регіон, будь-що. Тобто насправді це емоційно та затребувано»,- Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянський пережиток чи свято: чернігівський історик – про 8 Березня

Чернігів – місто, яке дуже активно набирає туристичний потенціал. Воно стародавнє та цікаве, а отже, приваблює гостей. Саме тому зараз триває активна робота, спрямована на підготовку сертифікованих гідів для нашого міста.

«Ми боремося за те, аби наші гіди були ліцензовані. Аби вони подавали інформацію, що відповідає дійсності. Два роки тому була запроваджена перша сертифікована школа гідів. Тепер хоч і воєнний період, та ми однаково продовжуємо роботу над цим.

Чернігів – це місто всіх епох, Чернігів – місто всіх сезонів і взагалі Чернігів – це круто, бо місто сильне»,- Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

1300 років історії Чернігова заслуговують на те, аби бути якісно описаними. І цю місію беруть на себе гіди. Тож ми вітаємо представників цієї професії з їхнім святом. Бажаємо цікавих маршрутів, уважних туристів і нових відкриттів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button