Суспільство (відео)

Бібліотека українського воїна: в Чернігові збирають мотиваційну літературу для захисників (Відео)

У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Володимира Короленка триває акція зі збору мотиваційної літератури для українських захисників. Ініціативу назвали «Мандрівна бібліотека», або «Бібліотека українського воїна».

«Мандрівна бібліотека» відбувається в межах всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». Мета цієї акції – зібрати книжки нашим українським захисникам, зокрема й військовим із Чернігівщини. Акція є безстроковою, ми оголосили про неї на своєму сайті та в соцмережах. Частину книжок ми також відібрали зі свого обмінного фонду бібліотеки», — Надія Заваліна, головний бібліотекар Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

Книжки відбирали переважно патріотичного спрямування – це історичні романи, повісті та поезія.

«Це було їхнє бажання почитати. Навіть перебуваючи в зоні бойових дій, вони хочуть читати книжки. І це нас дуже радує, бо в нас виходить таке читаюче військо. І ми ще так назвали цю акцію – «Книжка для воїна», — Надія Заваліна, головний бібліотекар Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

До збору долучилися і чернігівці, за три тижні разом назбирали вже 50 книжок, їх відправили до Захисників.

«Днями ми зробили першу відправку, це 50 книжок. До нас завітали волонтери – Інна Чистенко, Марина Івашко, а також військовий доброволець, психолог-офіцер Валерій Вовк. І таким чином ці книжки вже поїхали у військові частини і будуть передані психологам-офіцерам, командирам військових частин. А наші воїни зможуть із ними ознайомитися. Ми також підготували ще вітальні листівки і від руки написали побажання нашим воїнам. Наша поетеса написала цікаві рядочки, ми їх вклеїли до книжок, коли воїн відкриє книжку, йому буде приємно почитати такі побажання», — Надія Заваліна, головний бібліотекар Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

Оскільки акція є безстроковою, то чернігівців запрошують і надалі долучатися до ініціативи.  Головний критерій для книжок – щоб вони були українською мовою, також буде добре, якщо ви особисто залишите в книжці побажання для захисників, написане від руки. А для тих, хто має вдома російськомовну літературу та бажає долучитися до гарної справи, в бібліотеці також приймають такі примірники. Їх віддадуть на макулатуру, а на виручені кошти придбають новеньку українську літературу, яка тішитиме читачів бібліотеки та використовуватиметься для різноманітних акцій.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button