Суспільство (відео)

Паркувальники – нові борці з стихійною торгівлею (Відео)

Залучати паркувальників КП «Паркування і ринок» до розгону несанкціонованих торгівців.

Це одна з ідей заступника міського голови Михайла Шостака на робочій нараді з ліквідації та запобігання несанкціонованій торгівлі. На ній міські служби ділилися своїми досягненнями для подолання цієї проблеми.

— Хтось знає, хтось не знає, що він паркувальник, а не екологічна інспекція. Поки машини не ставить, хай підійде і скаже: торгувати тут не можна. Ми брали зобов’язання протягом місяця спробувати наші результати, щоб прибрати всі ці торгові точки, — Михайло Шостак, перший заступник чернігівського міського голови.

Але не все так сталося, як гадалося. «Королі тротуарів» як були, так і залишились освоювати свою вотчину. Навіть поліція безсило розводить руками у вирішенні цієї проблеми.

— Поки стоїмо – проблеми немає зі стихійною торгівлею. Тільки ми пішли – люди починають виходити, — Олег Флюгерт, в.о. начальника відділу дільничних інспекторів Чернігівської міської поліції.

— Торгують із землі. Мотивують це тим, що недостатній трафік – якщо торгують із землі, то продають свій товар за 2-3 години, а на ринку за день нічого не продають, — Ігор Лисенко, заступник начальника Управління патрульної поліції.

Під час наради були визначені певні ідеї та напрями «антиторгашної» роботи. А саме: проведення соціологічного опитування для вивчення проблеми, удосконалення роботи виконавчої служби щодо стягнення штрафів, можливість створення так званого блошиного ринку на вулиці Ремісничій і торгових рядів у мікрорайонах, посилене інформування про небезпеку продуктів «із вулиці». Найбільш радикальні дії були запропоновані представником КП «Зеленбуд».

— Поки не буде конфіскації – нічого не буде, — Олександр Ярещенко, заступник начальника КП «Зеленбуд».

Серед проблем була названа й та, що порушники при складанні на них протоколів називають не свої прізвища та адреси, а оперативно перевірити їх неможливо. Часто з людей не можна взяти штраф, оскільки вони не мають майна, що підлягає стягненню. Але найголовніше те, що людям просто ніде розміщуватись у межах наявних ринків.

— Можливо, в тих районах, де немає поблизу ринків, зробити якісь ряди, щоб це не із землі було, — Ольга Капустян, генеральний директор ТРА «Новий Чернігів»

Найбільш злісними порушниками було названо жителів мікрорайону «Ремзавод». Якщо в інших районах люди повертаються після розгону поліцією через день, тиждень, то «ремзаводівці» буквально за лічені години.

Ще статті по темі

Back to top button