Суспільство (відео)

Бібліотеки Чернігівщини безкоштовно отримали сто наборів комп’ютерної техніки (Відео)

Бібліотеки громад Чернігівщини безкоштовно отримають комп’ютерну техніку. Сьогодні в обласній бібліотеці ім. Короленка один із благодійних фондів за координації держави вручав сто наборів такої собі цифрової грамотності – комп’ютерна техніка та стіл до неї. Усе це невдовзі розійдеться по бібліотеках громад області.

«Це дуже важливо саме для бібліотек, тому що бібліотека – це загальнодоступне місце для всіх громадян, безкоштовне. І саме бібліотека має такі можливості – надавати послуги інтернету. І саме цією платформою є цифрова освіта»,- Інна Аліференко, директор Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

«Зараз є інтернет-субвенція Мінцифри. В громади нарешті пішов інтернет. І багато зручностей, які є в містах, будуть і в громадах»,- Дмитро Іванов, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До роботи в умовах «жовтої» карантинної зони готова лише половина шкіл Чернігівщини

Комп’ютерні набори отримають ті громади, які підтвердили можливість забезпечення підключення Мережі інтернет до бібліотеки. Проєкт здебільшого спрямований на сільську місцевість, селища.

«Ми комп’ютеризуємо бібліотеки. Це бібліотеки сільські, це бібліотеки ТГ. Навіщо? Нам дуже часто ставлять це запитання. Тому що є одна велика мета – навчити шість мільйонів українців цифровій грамотності та надати можливість людям, які, зокрема, проживають в сільській місцевості, безкоштовного доступу до комп’ютерної техніки, до Мережі інтернет»,- Маріанна Ковеня, куратор благодійного фонду.

Спільний проєкт бізнесу та влади має на меті покращення цифрової грамотності. Тобто щоб українці і краще зналися на можливостях інтернету загалом, і навчилися добре користуватися цифровими продуктами, які створює держава.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button