Суспільство (відео)

На святкуванні 100-літнього ювілею пасажирського вагонного депо у Бахмачі заспівала Катя Бужинська (Відео)

Єдиний день, коли двері пасажирського вагонного депо у Бахмачі відчинені для всіх охочих, а от у величезного колективу сьогодні законний вихідний – із нагоди аж столітнього ювілею.

Залізничне підприємство створили у 1916 році як звичайну майстерню з ремонту вантажних вагонів. І чи думав хтось тоді, що відремонтовані тут вагони знатиме мало не вся Європа.

— Наші вагони курсують по всій Україні та за межі – московський напрямок, Варшава, Братислава, — Сергій Кучеренко, начальник вагонного депо ст. Бахмач.

Сьогодні Бахмацьке вагонне депо здійснює різні види ремонтів у пасажирських вагонах. Інколи працівникам підприємства доводиться буквально чаклувати над дуже старенькими поїздами. Деякі з них зроблені у 60-70х роках минулого століття, але цей  транспорт усе ще їздить залізничними шляхами України.

— Всякі бувають вагони приходять. Є хороші, є погані. Ми рухлядь усю викидаємо з вагона та реставруємо, друге життя даємо цьому вагону, — Михайло Онопа, електрозварник.

У колективі пасажирського вагонного депо – нині майже 600 працівників. Серед них – 34 сімейні династії залізничників. За словами очільника підприємства, колектив збільшуватимуть, адже депо опановує нові європейські види ремонтів – капітально-відновлювальні. У планах – осучаснити 16 вагонів.

— Вихід буде наступного року. Цього року лише розбираємо та очищаємо кузов. Це будуть нові вагони купейного типу з даховим кондиціонером та з екологічно чистими туалетами. Тобто вакуумними туалетами, — Сергій Кучеренко, начальник вагонного депо ст. Бахмач.

А в день свята колектив бахмацьких залізничників приймав вітання у залі районного будинку культури. Зі сторічним ювілеєм підприємство вітали не лише колеги-залізничники, а й очільники району та області. Багатьох працівників нагородили нагрудними знаками, грамотами і подяками за сумлінну працю. Вітання з Верховної Ради України привіз народний депутат у цьому окрузі Валерій Давиденко.

— Роботою вагонного депо я опікуюся як народний депутат. Завжди виступаю вашим промоутером. Прошу на найвищому рівні, щоб давали вам якнайбільше замовлень, щоб розвивали нашу рідну Бахмаччину, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

У своєму виступі Валерій Давиденко анонсував виступ заслуженої артистки України Каті Бужинської. Це стало сюрпризом для залізничників. Саме такий подарунок народний депутат зробив працівникам підприємства. Катя Бужинська співала для бахмаччан понад дві години.

Святкування сторічного ювілею обов’язково залишиться в історії вагонного депо на світлинах. Свою історію залізничники бережуть у вагоні, якому вже понад сотню років. Його відреставрували і створили музей з унікальними експонатами. До речі, в Бахмачі нам розповіли, що очі працівників підприємства відрізняються від очей всіх інших бахмаччан. Вони горять. І, звісно, ми поцікавилися, чого?

— Тому що зарплата стабільна, — Федір Прокопенко, електрозварник.

Ще статті по темі

Back to top button