Суспільство (відео)

Бідний, бо дурний, а дурний, бо бідний (Відео)

Головні причини бідності людини полягають у психології її мислення.

Про те, чому деякі люди стають багатими, а інші приречені на злидні, розказує практикуючий психолог Тетяна Глюк.

— Рівень життя людини частіше залежить не від везіння, не від того, в якій сім’ї вона народилася, а від того, який спосіб мислення в цієї людини.

У психології існує таке поняття, як «психологія бідності». Це характеристика людей, які не намагаються заробляти або не можуть цього робити.

Чому? Певний спосіб мислення робить їх заручником ситуації.

Головними критеріями психології бідності є наявність постійного бажання скаржитися (Бідні люди постійно скаржаться і постійно незадоволені).

Не та влада, не в тій країні народився і так далі. Людина з психологією бідності постійно порівнює і заздрить (Бідна людина заздрить і порівнює себе з іншими).

Що ще характерне – це те, що видатки у людини з психологією бідності завжди більші, ніж доходи (Бідна людина має більші видатки, порівняно з доходами). Такі люди не контролюють своїх витрат. Можуть імпульсивно витратити.

Що ще характерно для таких людей – небажання інвестувати в себе (Бідна людина жадібна навіть для себе). Скупість і жадібність. У неї постійні фрази «Я не можу собі дозволити. Це надто дорого». Ці установки спрацьовують так, що гроші до неї просто не приходять.

У англійців є така приказка «Ми не настільки багаті, щоб купляти дешеві речі». Вигідніше мати кілька дорогих речей, ніж десять дешевих.

Ключовий месидж психології бідності «Я не можу собі цього дозволити». Людина не бере відповідальності на себе. Вона каже «Я отака, тому що хтось винен». Щоб змінити ситуацію, треба взяти на себе відповідальність.

Немає помилок, є уроки (Бідні не вчаться на своїх помилках). Якщо не виносити уроки з певних ситуацій, вони повторюватимуться, так звані граблі. Завдання – взяти відповідальність і щось змінити у своєму житті.

Що ще характеризує людину з психологією бідності. Вони люблять, хочуть, щоб було все й одразу (Бажання всього і відразу, невміння чекати). Важко чекати, коли проект спрацює.

Людина з психологією бідності в 99 % ходить на нелюбиму роботу (Бідні люди зазвичай ходять на остогидлу роботу).

Вона не може собі дозволити займатись тією справою, яка їй подобається. Гроші – це завжди додатковий бонус, вони завжди прийдуть, якщо ви робите те, що вам подобається.

Ще статті по темі

Back to top button