Суспільство (відео)

Подробиці загибелі дітей у Ніжині: четвертому підлітку вдалося врятуватися (Відео)

На Чернігівщині — жалоба. Напередодні троє підлітків загинули під час обвалу в недобудованій будівлі. Про подію батьків повідомив брат одного з потерпілих — він теж бавився у закинутій споруді, втім, в останню мить встиг відскочити. Тіла школярів, яким було від 12 до 14 років, з-під плит витягали упродовж кількох годин.

Батьки загиблого Захара Оксана та Олексій не вірять у те, що сталося. Напередодні пообіді двоє їхніх синів разом із двома друзями як зазвичай пішли гуляти.

«Сказав, що вони йдуть грати у футбол».

Як виявилось, 6- та 8-класники пішли не на футбольне поле, а до закинутої будівлі, на околиці Ніжина.

Усе сталося на недобудованій двоповерховій будівлі. За часів Радянського союзу там мала б бути ветеринарна лікарня. Будівництво припинили, споруду закинули. І час від часу тут бачились діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині оголошено три дні жалоби

Один зі школярів узяв до рук арматуру і почав гупати по стінах. Цегла падала. За кілька хвилин стався обвал бетонного перекриття. Дивом вдалося врятуватися лише одному хлопцеві. Він намагався витягти з-під завалів брата та друзів — марно.

«Ми дивуємось, як він зумів подзвонити нам і викликати швидку допомогу. Він був на півкроку від смерті — встиг відскочити».

«Надійшло повідомлення від екстреної медичної допомоги до чергової служби ДСНС», — говорить керівник управління ДСНС Чернігівщини Роман Гордовий.

Надзвичайники розповідають, що довго не могли почати розбирати завали, бо навколо покинутої будівлі були самі хащі.

«Тут все було в чагарниках — все довелось власноруч викорчовувати, випилювати», — каже керівник рятувального загону Юрій Красов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині після трагедії взялися за аварійні будівлі

До аварійної споруди не підпускають — вхід охороняє поліцейський, щоправда, лише на час слідства.

Раніше сюди забороняли заходити лише написи на паркані — утім огорожа місцями завалена. За кількістю графіті на стінах зрозуміло, що діти тут бували нерідко.

У Ніжині оголосили триденну жалобу за дітьми. До шкіл, де вони навчались, містяни сьогодні несуть квіти та лампадки.

Правоохоронці розпочали одразу два кримінальні провадження — через нещасний випадок, а також порушення правил експлуатації споруд.

Журналісти ТСН навідалась до оселі, де живе власниця земельної ділянки і недобудованої ветлікарні Ольга Гаркуша. У будинку — нікого немає. На телефонні дзвінки жінка не відповідає.

Загиблих школярів поховають сьогодні, 8 липня.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що підліткам, які загинули, було 14, 15 та 16 років.

Джерело: ТСН

Ще статті по темі

Back to top button